| Paulo_Robert_Stanescu_1979 a întrebat:

Acum 2 ani am avut o infectie si mi s-a prescris ca si medicament amoxicilina( nu era prima data cand luam), am facut soc anafilactic. Acum am o mare problema cu dantura, nu mai suport durerile mi s-a inegrit gingia si am la indemana oxacilina. pot sa iau fara prescriptie medicala, precizez ca nu sunt in tara si alta solutie nu am. va rog sa-mi raspundeti. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| george001 a răspuns:

Nu exista "nu am alta solutie". Pana si in Namibia exista doctori; fa o vizita, explica situatia si vezi ce sfat iti da. Daca ai alergie grava la amoxicilina sunt sanse sa ai si la oxacilina, dar sunt sanse bune sa iti recomande ceva cu riscuri mai mici. Nu uita, e foarte important ca antibioticele sa fie luate impreuna cu un antifungic, nu vrei sa ai probleme de candida sau alte surprize ce pot aparea altfel. Inca o chestie, antibioticele ar trebui intotdeauna luate ca si urmare a unui consult; cu atat mai mult in cazul tau si tinand cont de faptul ca socurile anafilactice pot sfarsi chiar si prin deces, este imperios sa faci o vizita la doctor!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! In cazul tau nu este recomnadat sa iei tratament cu oxacilina, deoarece este o penicilina antistafilococica si s-ar putea sa manifesti din nou un soc anafilatic.
In caz de alergie la peniciline este de asemenea de evitat si tratamentul cu cefalosporine, dau alergie incrucisata, de exemplu: cefuroxim, cefaclor, cefalexin etc.
Ca alternativa la peniciline si cefalosporine poti incerca macrolide, gen claritromicina, azitromicina.
Este valabil tratamentul cu antifungice gen nistatin.clotrimazol sau ce exista in farmacii dar este recomandat sa iei mai bine probiotice: linex, eubiotics, pentru a proteja un eventual dezechilibrul al florei intestinale(in general candida si suprainfectia cu Clostridium dificilae este mai mult data de cefalosporine, ampicilina si clindamicina, mai putin in cazul macrolidelor, da poti sa iei in scop de preventie).
Alte variante ar fi fluorochinolone: ciprofloxacina, norfloxacina.
Pentru durere poti lua niste analgezice-antiinfalamatoare: nurofen forte(ibuprofen), aulin(nimesulida).
Insa in cazul tau cred ca este recomandata o vizita la medic, poate ai o infectie cu un germen care nu se gaseste in spectrul antibioticelor pe care ti le-am spus, iar tratamentul o sa dovedeasca ineficient.
Sper ca ti-am fost de ajutor