| Mirelutaaaa a întrebat:

Am 14 ani. Datorita masei mele corporela am ajuns sa fiu o persoana total diferita.Slabesc cateva kilograme si intentionat ma ingras la loc. Acum doi ani am tinut o dieta si am slabit 25 de kilograme, dar le-am pus. Imi lipseste determinarea. Constientizez acest fapt. Nu vreau sa fiu judecata. Vreau doar sfaturi. Imi este frica sa imi arat fata celor mai buni prieteni. Ma consider cea mai urata persoana din intreaga lume. Cum pot sa imi recapat increderea? Cum pot da fata in fata cu persoanele din jurul meu si sa nu imi fie frica de ce o sa creada?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Eu sunt foarte inalt si in adolescenta eram si foarte slab si am avut mereu probleme, multi rideau de inaltimea mea. Din fericire, eu nu am avut ce face, desi pe atunci consideram a fi un caz nefericit, pentru ca eram constient ca nu am ce face din punct de vedere fizic. Insa aveam sa descopar ca, dincolo de fizic, exista mult mai mult, si rezolvarea mea, sau a tuturor ce nu intra in tiparul pe care societatea il stabileste, se afla acolo. Nu conteaza ca esti gras, slab, inalt, ai urechi mari, nasul strimb, sau orice alt gen de defect. Conteaza insa enorm atitudinea ta, daca stii sa fii tu insati si sa nu bagi in seama defectul. Complexindu-te din cauza defectului tau, nu faci decat sa il scoti si mai mult in evidenta, fiind tu insati, ai sanse foarte mari sa il acoperi incit sa nu fie vizibil. Prima mea prietena a fost o fata uritica in fata celorlalti, insa avea o personalitate puternica, incit stia sa se faca placuta pentru toti cei ce ajungeau sa o cunoasca. Inima ei mare m-a cucerit, nu fata ei.
Asa ca, lasa grasimea in pace, si ce daca esti plinuta? Insa daca stii sa treci peste asta, si vei fi tu asa cum esti, vei vedea ca si ceilalti vor trece peste asta.

9 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Buna,

Ca sfat practic: mergi la un nutritionist.

Oricum pregateste-te pentru ceea ce stii deja: slabitul vine doar cu o schimbare permanenta a stilului de viata (sport, mancare, mici obiceiuri).

De regula cea mai usoara schimbare vine prin modificarea dietei. Dar sunt si alte optiuni.

De aceea, repet, un nutritionist va fi cel mai in masura sa aiba rezultate permanente cu tine, deoarece el va lucra usor si la nivel psihologic, nivel la care tu ceri putin ajutor pentru a reusi sa mentii dietele.

| vocea a răspuns:

Buna, vreau sa incerci sa treci peste si este bine ca tu esti constienta de problema care o ai, fiindca asa o poti si rezolva.
in primul rand trebuie sa te feresti de vorbele rele ale oamenior adica nu trebuie sa bagi in seama tot ce iti spune un om pentru ca poate o face cu rautate, trebuie sa ai incredere in tine si vei vedea ca si altii vor avea incredere tine, trebuie TU in primul rand sa te simti bine si vei vedea ca oamenii din jurul tau vor vedea asta, daca un om rade de tine cum esti imbracata nu-l baga in seama, capul sus, mergi drept cu mandrie, asta esti tu si nu ai de ce sa te feresti. daca tie iti place cum arati nu conteaza parerea altora.dar astanu inseamna ca trebuie sa te gandesti numai la tine si sa faci ce vrei tu..asculta si parerea altora si incearca sa vezi partea buna a lucrurirlor.

| Ionut_Sur_1987 a răspuns:

Pai daca te crezi asa de urata probabil ca si esti! du-te mai fetita si da fata in fata cu acele persoane, cine tine cu adevarat la tine nu se bazeaza pe aspectele fizice, iti iubeste felul de a fi, de a trai. daca te mai deranjeaza cineva da un mesaj aici ca gasesc eu ceva pe TPU si venim si le rupem caqpul, fara frica fetita

| Mirelutaaaa explică (pentru Ionut_Sur_1987):

Multumesc! O sa tin cont! laughing

| AlexandrulS a răspuns:

Daca te judeca persoanele din jurul tau nu se numesc prieteni! Un prieten te sustine si nu te judeca diar iti da sfaturi si daca este cu mult mai intelept si echilibrat decat tine asculta.le. Nu trebuie sa arati intr.un fel sa ai prieteni sau sa iesi in lume, daca tu te simti bine asa cum esti ar trebui sa nu iti mai pese de parerea altora. Iar cu dieta... nu o sa functioneze nicio dieta niciodata daca nu vrei cu adevarat poate nu este momentul potrivit sa scapi de acele kg... pur si simplu te trezesti intr-o dimineata si te simti alt om, vrei o schimbare ai simti ca ai puterea necesara sa faci aceasta schimbare, dar daca nu simti cu adevarat asta nici cea mai tare dieta nu o sa functioneze.

| AdrianaManu18 a răspuns:

Pai,pentru a-ti recapata increderea in tine trebuie sa nu mai tii cont de criticile celor din jur...Nu ai cum sa ii opresti nici daca ai fi perfecta, ei tot gasesc un defect.Si la mine,si la sora si parintii mei,tot gasesc ceva urât sau inventeaza chiar pentru a te face sa te simti prost(de cele mai multe ori,o fac din invidie sau din pura rautate).
Iar pentru a slabi trebuie in primul rand sa te gandesti ca o faci pentru tine si nu pentru cei din jur...Iar in al doilea rand trebuie sa fii hotarata(poti gandi ca o faci pentru sanatatea ta,de exemplu).
Sper ca ti-am fost de ajutor si nu uita,pentru a reusi este necesar sa vrei sa reusesti! Ambitioneaza-te,in plus,nu numai aspectul fizic conteaza, ci si sufletul si bunatatea, pe care, din pacate, multi duc lipsa de ea.

| Mirelutaaaa explică (pentru AdrianaManu18):

Va multumesc extrem de mult pentru sfaturile dumneavoastra!

| AdrianaManu18 a răspuns (pentru Mirelutaaaa):

Cu plăcere, draga mea!