Cred ca ai o gastrita, daca nu cumva chiar un ulcer duodenal. Te doare cand ti-e foame sau imediat dupa masa. E toamna si e o perioada propice pentru asta. Ar trebui sa te vada un medic gastroenterolog. Cel mai adesea, de vina este o bacterie numita Helicobacter Pylori care se vindeca cu un tratament atent condus.
S-ar putea sa ai o infectie cu Helicobacter Pilori, du-te la un internist, te va consulta si iti va indica analize.
O cauza posibila a senzatiei de arsura retrosternala pot fi diverticulii esofagieni ( dilatatii excentrice ale peretelui esofagian sub forma unor pungi de dimensiuni variate) Cei de pulsiune( sau falsi) sunt singurii care retentioneaza alimentele inghitite, alimente care-si continua procesul de degradare enzimatica in acesti diverticuli. Arsurile se pot datora tocmai acestui proces de degradare a fragmentelor din bolul alimentar ajunse in aceste saculete ( diverticuli). O radiografie a esofagului poate exclude sau confirma vreo patologie la nivelul acestuia.
Multa sanatate!
Poate fi vorba despre pirozis (senzatie de arsura in piept) in cadrul unui reflux gastroesofagian,
http://www.mymed.ro/boala-de-reflux-gastroesofagian-brge.html
Poti sa ai arsuri ori de la nemancare ori de la consumarea de alimente nepotrivite pentru organismul tau.Pana sa ajungi la medic ai putea sa bei apa rece atunci cand ai arsuri pentru ca apa este o baza si neutralizeaza acidul din stomac.
Din ce spui s-ar putea sa fie reflux gatroesofagian, dar doar un medic ar putea spune cu certitudine, dupa ce te consulta, asa ca trebuie sa mergi la medicul de familie. Poti citi aici: http://www.sfatulmedicului.ro/......fagian_546 si vezi daca prezinti simptomele descrise. Sanatate si numai bine!
Probabil sa ai ulcer. daca ai ulcer iti recomand niste tablete numite OMERAN! sunt exceptionale. mama are ulcer si ii sunt ft de folos...sau incearca sa mananci o lingurita de bicarbonat . sper sa iti fie de folos sfaturile mele.isanatosire rapida iti doresc. sal
De obicei arsurle in piept sunt provocate de anumite mancaruri, de la fumat si incearca sa mananci putin si des si nu bea apa in timp ce mananci.Si eu am problema gta si o am de mai bine de 3 luni pentru ca sunt insarcinata si la anumite femei apar aceste arsuri, eu am observat ca de la suc, dulciuri, protocale, mandarine, zahar ma arde ingrozitor in piept.sunt pastile de supt care mai ajuta la trecerea arsurilor insa pot aparea.Bea lapte, vei vedea ca o sa te mai linisteasca.