| Elelena65 a întrebat:

Am avut o cauterizare la unghia mare de la picior și la recomandarea medicului trebuie sa schimb bandajul zilnic. Când schimb bandajul aplic violet de gențiană și Baneocin pudră. Problema este că de câteva zile începe să mi se lipească bandajul de unghie și ma deranjează. Ieri când am schimbat bandajul, abia am putut să îl dezlipesc de unghie. Este normal să se întâmple asta,este semn de vindecare, și cum se poate dezlipi ușor bandajul de unghie, să aplic violet de gențiană când scot bandajul ca să nu se mai lipească?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Bandajul obisnuit se lipeste de orice rana.
Exista plasturi cu un strat special, antiaderent. Intreaba la farmacie de "plasturi postoperatorii"

| Pacientul0 a răspuns:

E normal să ți se lipească bandajul uneori, mai ales dacă zona e ușor umedă sau cu medicamente care usucă. Ca să nu te mai chinui când îl schimbi, încearcă să înmoi puțin zona cu apă caldă înainte să dai jos bandajul, o să se desprindă mult mai ușor și fără durere. Nu pune violet de gențiană înainte să schimbi bandajul, mai bine aplică după ce ai scos compresa, ca să nu mai lipească. Și pudra Baneocin e ok, doar să nu fie aplicată în exces. Dacă simți că doare tare sau pielea se inflamează, spune-i medicului.Pe scurt: înmoaie bandajul cu apă caldă când îl schimbi și pune violet după, o să fie mai ușor și mai puțin dureros. happy

| Elelena65 explică (pentru Pacientul0):

Mulțumesc, o să încerc cu apă caldă dacă iar se lipește