Eu am gastrita hiperacida de ani de zile. Am facut un tratament cu medicamente inhibatoare ale pompei de protoni (Dexlansoprazol, Esomeprazol, Lansoprazol, Omeprazol (eliberare lenta si eliberare imediata), Pantoprazol, Rabeprazol. Astea sunt denumirile generice.) respectiv Gastrosidin, de doua ori cate 3 saptamani la interval de o saptamana. Asta se face numai la recomandarea medicului! De atunci iau doar in caz de urgente Omez si pentru anularea imediata a acidului, Dicarbocalm. Evit cat pot alcoolurile nedistilate (bere, vin, cidru, etc) si bea mai mult alcool facut acasa (pălincă). De atunci nu mai am probleme mari Se zice ca unii chiar fac tratament dimineata, pe stomacul gol, beau un paharel de 50 ml. alcool cu o lingurita de miere. Altii pun la macerat 250 gr. miere cu un litru de alcool. Lasa 2-3 saptamani si beau acel paharel dimineata. Ca dieta, eu cred ca cea mai buna este cea spusa de doctorita care mi-a descoperiot mie gastrita: mananci orice. ce-ti face rau nu mai manci. Asa am descoperit ca mie nu-mi fac bine castravetii si sotiei mele rosiile. Eu, insa, mananc rosii cu tona si sotia mea castraveti la fel.
Dar whiskeyul de exemplu, e mai nociv ca berea in cazul gastritei? Ai vomitat vreodata sange?
Nu! N-am vomitat pentru ca eu m-am tratat la timp. Si cu bauturile este o chestie asa cum a spus si doctorita: bea doar ce nu-ti face rau dar bauturile alcoolice tari sunt mai putin rele decat cele slabe.
Practic, nu cred că există așa ceva, decât niște calmante în cazul în care ai dureri după ce ai băut. Dar să știi că iar vei vomita sânge și tot la spital vei ajunge...