| emilia101 a întrebat:

Am fost la dentist si mi-a zis sa iau timp de 5 zile
antibiotic Amoxicilina 500, cel in doua culori o data la 6h si mama a zis sa iau Amoxicilina 1000 doar ca sa o tai in doua ( ca e mai marE) si sa iau o jumatate la fiecare 6 ore sa fie gen 500. E acelasi lucru?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este recomandat, vei diminua mult efectul si vei creste riscul de reactii adevrse digetsive. Ia exact pastila prescrisa de medic.

Bula
| Bula a răspuns:

Amoxicilina 1000 are doza dubla de materie activa fata de cea de 500, deci jumatate este echivalentul.
Problema ar putea fi doar din cauza ca, odata deschisa o capsula, contintul se absoarbe mai rapid in organism (nu se dizolva incet in stomac, ca la capsula inchisa) si poate produce eventuale complicatii alergice.

| anonimg a răspuns:

Din milioanele de medicamente existente, nu există 2 care să acționeze identic. De aceea trebuie luat ce spune medicul.
Cunosc cazuri în care medicul le-a spus colegilor mei ca să nu ia un alt medicament, pentru că acționează altfel asupra tratamentului.