anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

AM INSOMNII! Care este cel mai bun leac pe4ntru somn?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Empathizer a răspuns:

O plimbare in aer liber de 30 min., in pas rapid, inainte de masa de seara si o ceapa cruda la acea masa, combinata cu ce-ti place. Ceapa e un foarte bun somnifer.

Eu, cand vreau sa dorm bine, imi fac o salata dintr-o ceapa rosie, taiata relativ marunt, frecata cu putina sare si ulei de masline. O mananc pe paine prajita, cu branza de capra. E o bunatate.

10 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Viața sedentară duce la insomnii, automedicația, stresul, etc.
Pa, pa.

| SaveTheNature a răspuns:

Buna!
Depinde cat de puternica e insomnia. Depinde de cat timp ai insomnie, depinde motivul insomniei.
In mod normal trebuie sa-i vezi cauza.
Care ar putea fi cauza insomniei.
Eu iti pot enumera cateva cauze:
-stressul( daca esti certata cu parintii, cu prietenii cu colegii, sau ai mult de invatat pentru examene grele)
- stai prea mult la calculator.
Eu te-as sfatui sa cumperi de la farmacia naturisa( pentru ca acolo gasesti chestii naturale) -ceva pe baza de valeriana. Valeriana este cea mai buna planta care aduce, calmitatea, linistea si somnul.
Nu are efecte adverse -decat unele neinsemnate.
Ti-as mai recomanda sa te impaci cu oricine esti certata( daca esti certata).
Si seara inainte sa te culci sa te rogi( e buna si rugaciunea).
Si daca ai ganduri stresante (examene, iubit, colegi etc- trebuie sa nu te mai gandesti la probleme).
Si ai grija la alimentatie ( fara cola, fara dulciuri -mai ales seara)
Numai bine!

| Dope a răspuns:

Salut! Eu sunt în aceeaşi problemă când vine vacanţa. Cea de iarnă...de vara, oricând.
Mai lasă lucrurile gen : fă gimnastică; bea ceai; oboseşte-te; fă o baie caldă, o cană de lapte; temperatura nu ştiu cum...etc. Astea sunt suflate!
Încearcă înainte de culcare o banană. Ai 34 % să meargă. straight face
Dacă nu iţi recomand să iei Sedatif PC, sau la farmaciile naturiste Tinctură de Valeriană. Eu am 12 ani, şi iau de 3 ori Sedatif PC (cateodata 4) pe zi, pentru fobie. Atenuează : fobiile, insomnia, stresul, etc.
Dacă nici asta nu merge dă fuguţa la pediatru, în alt caz la doctor, eventual spital-urgente...Nu că asta ar fi o urgenţă.
Baftă!

| Azµre a răspuns:

Trage tare pe ziuă și să vezi ce dormi noaptea, ca un bebeluș!

| AlbertG a răspuns:

Alearga vreo 30 de minute, fa gimnastica! Incearca sa de culci devreme

| andrutzakiss a răspuns:

Consulta un medic big grin si incearca inainte de culcare sa bei un ceai cald de tei sau sunatoare happy

| alecsandrabubz09 a răspuns:

Bea un pahar mare cu lapte, uitate la un film si punete in pat cu o ora mai devreme de cat te pui de obicei happy

| DaRkNeSs22 a răspuns:

Poti sa bei inainte de culcare un ceai de tei

| Ikys a răspuns:

Cel mai bun leac -> Intr-un pahar de lapte fierbinte pui cateva picaturi de ceapa.

| pavone a răspuns:

Incearca sa te obosesti fizic/mental. ori exercitii fizice, ori citeste ceva ce in mod normal nu te fascineaza. pacat ca au inchis otv-ul, eu ori de cate ori aveam insomnii, aprindeam televizorul, il puneam sa se stinga dupa 30 de minute, iar dupa vreo 10 minute de monolog al lui Dan Diaconescu, ma lua somnul.