| User108473819293 a întrebat:

Am și eu o întrebare.
Acum o lună am fost răcită: tușeam, vomitam din cauza tusei, aveam temperatură, tremuram și nu puteam mânca. După un timp, a început să mă doară spatele în partea dreaptă sus, cu tot cu sân, mai ales când trăgeam aer mai tare sau tușeam — nu mă puteam mișca aproape deloc.
M-am dus la urgențe, iar acolo mi s-a spus că am pneumonie (CRP 181). Mi s-a dat tratament acasă, iar după trei zile de antibiotic și tratament m-am simțit ceva mai bine: nu am mai avut temperatură, am început să mănânc, iar tusea era mai rară.
După o săptămână, m-a sunat de la spital o altă doctoriță pentru control. M-am dus, chiar dacă mă simțeam mai bine — CRP-ul îmi scăzuse la 121, spatele nu mă mai durea, aveam doar un disconfort când trăgeam aer adânc sau tușeam. Mi s-a făcut o radiografie și mi s-a spus că am o pată pe plămân, cauzată de infecție. Doctorița mi-a recomandat internare pentru 5 zile, ca să primesc tratament injectabil.
Am rămas internată, iar vineri, fără să-mi mai facă altă radiografie, mi-a spus că sunt suspectă de TBC…
Voi ce credeți? Ar putea fi TBC? Eu mă simt bine: mai am doar durerea aceea în spate când trag aer adânc, dar în rest mă pot mișca, tușesc rar, nu am febră, nu vomit și mănânc normal.
și timp de 2 săptămâni îmi trecuse de tot și acum am răcit iar, eu cred ca e din cauza ca am fost la mare și era apa rece și m-a luat și frigul. dar acum răceala e mult mai ușoară față de data trecută, m-am simțit acum 3 zile fix când am răcit mai rău, fără temperatură, mă simțeam așa moleșită și mi se înfundase nasul și nu puteam respira deloc pe el, abia acum după 3 zile mă simt bine doar ca tușesc și mă doare puțin în gât, doar ca am rămas de la pneumonie când trag aer adânc e un disconfort sus în dreapta, și acum mă doare spatele pe la umăr spre jos la jumătate burții în partea stângă când tușesc, nu când trag aer, voi ce spuneți?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca esti suspecta de TBC inseamna ca ai toate sansele sa ai deja TBC, fiindca o pneumonie trata tarziu, poate duce la boli grave de plamani.
Faptul ca te simti mai bine nu inseamna ca esti vindecata, fiindca bolile de plamani, in special penumonia dureaza 6-12 luni pana este complet vindecata si necesita tratament cu antibiotice si alte imuno-stimulatoare, pe o perioada lunga de vreme.
Pe de alta parte recuperarea ta integrala depinde de hrana zilnica, care trebuie sa fie foare consistenta, cu multe legume, fructe proaspete dar si carne, ficat de vita samd.
Sanatate multa!

| just4ubr2015 a răspuns:

Sunt simptome hiv du-te si fa un test sa nu ai probleme

| User108473819293 explică (pentru just4ubr2015):

Am avut contact sexual doar cu o singură persoană și doar protejat, niciodată neprotejat ….

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru User108473819293):

Colegul are glume stupide in program. Legat de TBC, tot ce e posibil.

| just4ubr2015 a răspuns:

Asa avea si un vecin simptomele tale si a descoperit ca avea tbc si hiv varianta africana nu te juca cu sanatatea fa si un test hiv sa nu ai surprize