Trebuie urmarit si comportamentul copilului, la 2-3 ani se descopera autismul, manifestat prin incapacitatea copilului de a interactiona cu cei din jur si, de asemenea, prin lipsa vorbirii.
Este posibil sa aiba o problema cu auzul? Dar copii care au asemenea probleme sunt de obicei tacuti. El cum se manfesta, scoate sunete? Daca gangureste si scoate sunte, uneori mai articulate, atunci este inca in faza de "antrenament" al corzilor vocale. Se poate si ca nu se vorbeste destul cu el.
Da, sunt copii care au deficiente de vorbire si vorbesc de la o varsta mai inaintata.
Totusi nu gangoreste, nu scoate sunete? Daca nici acest lucru nu-l face, spune-i sa mearga la medic cu el.
Da, e normal. Verisorul meu era tot asa pana la 4 ani cand a inceput brusc sa vorbeasca de nu il mai oprea nimeni.
Unii copii vorbesc mai repede decat altii.
Nu prea mi se pare normal. e drept ca pana si lucian blaga a inceput sa vorbeasca la 4 ani, dar un consult la medic ar fi mai mult decat potrivit.
Da.
sunt unii copii care incep sa vorbeasca mai demult.
dar totusi
pana la 2 ani
spun macar "mama"
eu zic sa-l duceti la medic.
sau sa mai asteptati putin
Am auzit daca nu ma-nsel fata unei verisoare (acum are 5 sau 6 ani) ca ar fi fost intr-o situatie asemanatoare insa acum este absolut normala, si desteapta cu mult peste medie... deci poate ca nu are timp sa vorbeasca ca deja gandeste mai mult Ca sa si glumim putin.
Da este posibil. Verisoara mea la 4 ani scotea doar cateva cuvinte, si alea banale.
E un "leac" din popor, ca sa zic asa, cica trebuie sa ii dai sa bea apa dintr-un clopotel, acum nu stiu cat de adevarata e, dar asta stiu si eu de la bunica
Bye:*
Asta este ori vina parintilor ori asa e felul lui. Copilul cand este mic trebuie sa vorbesti foarte mult cu el iar cand incepe sa scoata sunete sa il pui sa zica diferite cuvinte. ii areti dinte, masa, casa. Trebui sa vorbesti foarte mult cu el. O verisoara a avut 3 ani si nu a vorbit si intamplarea a facut sa stau cu ea vreun timp.ma plictiseam asa ca vorbeam tot timpu cu ea chiar daca nu raspundea si o inceput sa isi dea drumul