Nu e niciun secret draga. Ei traiau normal, fara lux, cum ne dorim noi azi. Ei se multumeau cu mamalig (reface magneziu), tineau posturile si consumau putin tuica pentru sanatate (unii poate mai multa, probabil pentru sanatate mai multa...). Bunica mea are 82 de ani si crede-ma te rog, o pastila nu ia. Toata viata a muncit ca o sclava, de la animale pana la caratul caramizilor cu carca. Nu a baut in viata ei, nu a fumat, miscare se deduce ca a facut foarte multa. Ea acum mancaca mancaruri simple gatite de ea (ciorbe de cartofi, de pasare, mancarica de cartofi, lobofda, urzici etc.) La 82 de ani cara lemne cu carca. Tatal bunicii mele a murit la 97 de ani...
Te cred!
Raspunsul tau e foarte bun. Sincer. Multi sunt batrani ingrijiti bine, sanatosi, care mananca doar ce gatesc ei natural de la tara, e normal, multa munca, asta e si bine, fumatul se evita, tuica face bine la sanatate " cate un paharel" nu in exces sau zilnic. Asta e viata adevarata. Daca nu ia o pastila, de fapt nici-una, e cel mai bine asa. Vorba aia: Tuica e " medicament excelent" indiferent de probleme, bunica ta are varsta frumoasa si o duce bine, ma gandesc. Ii doresc multa sanatate, sa traiasca inca multi ani. Si eu am mai vazut multi batrani care aveau si 85-98 ani, la tara unde merg, in vizita la neamuri, traiau bine si mancau doar natural, se mentineau bine si munceau foarte mult. Acum de curand a murit un vecin in somn care avea 83 de ani, avea viata frumoasa, nu se stresa cu nimic. Era mereu fericit si zambea. Nu avea probleme de sanatate. Muncea mult, mergea cu bicicleta prin sat la anii lui frumosi, manca foarte bine de toate, tot natural gatit de el. Cum gateste si bunica ta. Arata foarte tanar vecinul la fata, ii dadeai maxim 50 de ani. Mai sunt batrani care traiesc bine si la 95 de ani, sunt multi. La tara ma refer. Si sunt aia care conduc masina, mai este un om de 85 ani care conduce un Ford si calatoreste prin Ro.
Nu-i pasa.
Se simte tanar. Ce viata frumoasa. Multa sanatate si tie, ai grija de tine. Sa fii ca bunica ta, asa vei trai multi ani si sa asculti sfaturile bunicii tale, batranii stiu mai bine ce e viata.
Iti multumesc foarte mult pentru gandurile frumoase catre bunica mea. Acum, la tot ce ai spus tu, fara dar si poate, pot pune o intrebare, si anume: de ce la tara se traieste mai simplu, mai sanatos si mai bine? De ce la oras nu merge asa? TIn sa mentionez ca exceptii exista oriunde si tocmai ele fac regula sa fie valabila. Imi povestea o prietena ca bunicul mamei ei era padurar si mergea cu o bulz pe zi prin padure. Noua cata mancare ne trebuie ca sa facem un asa efort? Viata la tara fara dar si poate este net superioara din foarte multe puncte de vedere. Aer curat, oameni simpli, alimentatie sanatoasa, munca mai mereu etc. DIn pacate, tinerii, ca mine si ca tine, parasesc satele natale din motive financiare bineinteles, pentru a emigra catre zonele urbane. Am vazut oameni la tara descurcandu-se foarte bine, am vazut si afaceri bune la tara. Eu cred cu tarie, ca viata la tara iti poate oferi, daca vrei, independenta din multe puncte de vedere, daca nu din toate.
Mananca sanatos (fara mancare fast food, fara nimic de cumparat, fara sucuri si alte porcarii), adorm devreme de la 9-10 seara si se trezesc devreme sa faca treaba.
Nu se uita la televizor si nu au computere ca sa-si excite sistemul nervos si sa-si oboseasca creierul, de aceea se culca la 9-10 seara, avand un somn bun, odihnitor.
Daca te doare la basca si nu manci otrava din super-turbo-hiper market traiesti.
http://www.agerpres.ro/......--08-28-49
Daca cineva ar stii "secretul" asta in primul rand nu ar mai fi un secret, in al doilea rand deja ar fi milionar pentru ca ar vinde "reteta" pe bani buni.
Raspunsul pe scurt e ca nu exista niciun secret, un stil de viata sanatos, mancatul sanatos din gradina proprie si animale crescute de tine, muncile campului care inseamna activitate fizica pana la adanci batraneti iti maresc speranta de viata dar nu iti garanteaza nici cel mai sanatos stil de viata ca o sa traiesti 80-90 de ani.
Speranta de viata creste de la un an la altul, lucru care pe de o parte e bun, pe de alta parte e extrem de rau, dar asta e alta discutie. Stai linistit ca pana o sa imbatranim noi speranta de viata o sa fie pe la 80-90 de ani... Vai si amar de copiii nostri.
Ca sa mai adaug ceva, avand in vedere ca jumatate din zi mi-o petrec in spital iti pot spune ca vad o gramada de oameni batrani si tineri. Diferentele dintre ei sunt extraordinare. Oameni la 40 de ani care arata de 60 (si care vin atat din mediul urban cat si rural) si saptamana trecuta am vazut un domn care puteam sa jur ca nu are mai mult de 45 de ani si cand i-am vazut foaia de observatie am ramas masca, domnul de 45 de ani avea de fapt 72 si asta in contextul in care mai avea si probleme de sanatate. (adica un om bolnav arata mai slabit si mai batran decat e el de fapt)
Prin asta pot sa-si spun ca mai presus de modul de viata ar putea sa stea ADN-ul, un om cu un material genetic bun care duce si o viata cat de cat sanatoasa iti garantez ca o sa imbatraneasca extrem de frumos si probabil o sa traiasca mult si bine. Daca materialul genetic nu ajuta si mai ai si o viata stressanta, probabil o sa poti trai si mult, dar cu siguranta nu asa bine.
Interesant e raspunsul dvs. Mai sunt batrani ingrijiti bine si care se mentin bine si stiu ei secretul lor ce sa manance si ce sa bea, tot natural si proaspat. Clar. Am mai vazut si eu multi batrani frumosi cu piele fina la fata si la 70 ani, de ii dadeai 30-40 de ani, nasa mea e doctor si lucreaza inca la spital, are 71 de ani, e inalta 1.82, e frumoasa, se simte tanara ca la 20 de ani, arata de 45 ani, nu are riduri, atatea.e o femeie ingrijita si foarte inteligenta, mai si poarta haine elegante. Mai foloseste niste masti naturale pentru anti-imbatranire. Ii plac produsele de ingrijire. Plus ca face sport. In ziua de azi sunt multi batrani care traiesc mai bine decat tineri, ei stiu ce mananca, ce beau, fac sport mult, stiu ei de-ale lor multe lucruri. Au si grija de sanatatea lor, cei care nu beau alcool, nu fumeaza sau care nu mananca fast-food gen KFC. Bravo lor. La tara unde merg in vizita la neamuri, sunt multi oameni cei mai varstnici intre 84-98 de ani, ei traiesc multi ani si inca bine. Mai e o femeie care va implini 90 de ani, umbla, aude, vede, nu are probleme. Gateste, lucreaza, se ocupa de treburile casei, are activitati. Are putere. Are memorie excelenta. Daca o intrebati pe ea, gen " Ce a fost in timpul razboiului?" spune imediat. Si retine tot. Asa ca, am sa intreb pe cei ce mananca si ce beau de traiesc multi ani, vreau sa stiu secretul lor
Si mai e o femeie de 60 ani, care arata de 40 ani, o femeie minunata cu corp de invidiat. Wow.
Nu ma mai mir.
edyedy1989 întreabă: