| Kisses a întrebat:

Bună! Acum două luni am spălat lenjeria patului cu un detergent ariel pernite, și de atunci problemele, și eu și mama mea ne am trezit cu ochii roșii,inflamați, senzație de nisip în ochi, mâncărime, uscăciune severă a ochilor, nu ne am dat seama prima dată ca e de la detergent și am dormit o lună și ceva pe acea lenjerie, când a spălat din nou ne am dat seama ca ne ardea și pe nas de la parfumul ei, acum spălăm cu detergent hipoalergenic dar simptomele la ochi nu s au dus, am fost la oftalmoloaga și a zis ca avem și eroziuni corneene dar s-a axat mai mult pe eroziuni deși a zis ca avem și conjunctivită subacută, am făcut tratament cu corneregel, picături lubrifiante hylo comod și gel și uniflox antibiotic, am luat și olopatadina, totuși au dispărut senzațiile de nisip în ochi dar uscăciunea este și ochii roșii după tratament, apoi am fost la altă oftalmoloaga care a zis să punem și corticosteroid ca nu s-a dus inflamația din cauza ca cealaltă nu a dat corticosteroid s-a axat doar pe eroziuni, nu și pe conjunctivită asta iritativa și ne a dat netildex. Cu netildex puțin mai bine dar nu chiar de tot. Totul s-a declanșat de la detergentul acela și nu ne mai scăpăm, când sunt mai bine la ochi pun picături la o oră (hylo comod sau gel), când am inflamația iar pun la 20-30 minute picături. A pățit cineva așa ceva? Nu ne mai scăpăm de a conjunctivită, mă interesează dacă a pățit cineva așa și cum s-a scăpat sau poate un medic bun de tratează conjuctivitele asta mai ales care vin dintr o problemă chimica, suntem așa sensibile ca și de la puțin fum de țigară gata începe mâncărimea ochilor și iritația. Mi e frică să nu rămânem în halul ăsta. Dau funda la cel mai bun și detaliat răspuns. Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Detergentul ramas in lenjeria de pat se poate clati (abundent) cu multa apa (de exemplu: in vana).

Conjunctivita este cotagioasa, (re)infectarea se produce si prin prosoapele folosite!

| darrio2007 a răspuns:

„și am dormit o lună și ceva pe acea lenjerie"
Nu e prea mult pentru a folosi o lenjerie?