| Mary51 a întrebat:

Bună, am 15ani iar durerile menstruale persistă de 3zile...menstruația imi ține 5zile
Am citit pe net că, din vina acestor dureri, în timp pot apărea probleme de fertilitate și nu numai...
Durerile sunt normale sau trebuie sa-mi fac griji?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| iamprettybored a răspuns:

Majoritatea fetelor au dureri menstruale sau premenstruale.
Dacă durerile sunt foarte deranjate, recomand să te duci la medicul de familie, probabil o să îți dea o trimitere la ginecologie sau endocriologie. Nu este niciodată ieșit din discuție riscul să ai un chist pe ovar sau ceva de genul.

| Deserth a răspuns:

Nu stiu ce sa zic draga

| Iolaanda a răspuns:

Doamne! Inteleg ca poate ti-e rusinesa vorbesti cu mama ta despre lucrurile astea, dar e necesar daca crezi ca ai o problema! Poate ai vreo sora mai mare si poate sa te ajute. Majoritatea avem dureri menstruale, eu una nu am, dar sunt naturale. N-ai de ce sa iti faci griji.

| Mary51 explică (pentru Iolaanda):

I-am spus mamei mele, a sunat medicul de familie dar mi-a facut programare pentru un consult abia pe saptamâna viitoare