| DeeDee817 a întrebat:

Bună! Am aparat dentar de 2 ani și 5 luni. Câteva diferențe le văd dar încă am goluri între dinți. Eu nu am avut dinții așa strâmbi când mi-am pus mai mult pentru mușcătură. Eu am impresia ca medicul trage de timp având în vedere ca am prieteni care au pus aparat tot la el și ei au deja de 4-5 ani ba chiar un prieten și la dat jos pe semnătură din cauză ca a durat prea mult cam 5 ani jumate la el. Să schimb medicul? Ce-i cu aparat în cat timp l-ați dat jos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| IL0VEDINER0 a răspuns:

Daca simti ca nu este bine, poti sa ceri si alta opinie.
Ideea este ca fiecare medic lucreaza intr-un ritm diferit. Cunosc cazuri in care medicii strângeau aparatul dentar foarte tare si intr-adevar, problemele dentare se rezolvau mai repede iar altii pentru a evita ca pacientul sa aiba dureri puternice, il strâng câte putin si des.
Depinde si de cum evolueaza dintii tai, nu este vina medicului daca dintii tai se indreapta mai greu.

| Pacientul0 a răspuns:

Bună! Dacă simți că durează prea mult și încă ai goluri, e ok să ceri și o a doua părere. Fiecare caz e diferit, dar în general aparatul stă 1, 5-3 ani. Dacă prietenii tăi au stat mult și nu au fost mulțumiți, nu strică să vorbești cu alt medic. Important e să fii mulțumită și să vezi rezultate!

| Dragosstpu a răspuns:

Buna, ar fi bine sa ceri parerea si altui medic. Fiind specializat, si aratandu-i poze inainte de aparatul dentar, in timpul purtarii lui, diferente si altele, isi poate face o parere despre cum au evoluat lucrurile si ce crede ca ar fi bine urmat in continuare. Daca poti sa afla a treia parere, de preferat un medic care lucreaza la alta clinica decat primii doi, ar fi si mai bine.