| Sjhxjcks a întrebat:

Buna, am fost săptămâna aceasta la medicul stomatolog cu o problemă la o masea, in fine, si s-ar putea ca în vară să-mi pun aparat dentar. Eu am si o muscatura gresita, deoarece dintii de jos sunt prea inin spate (am over bite) daca v-a trebui sa verifice chestia asta cu hartiile acelea mov/albastre pentru verifucarea muscaturii (nu stiu cum se numesc) trebuie sa "musc" acea hartie asa cum am eu muscatura? Pentru ca eu maxilarul il pot aduce mai in fata, astfel incat dintii sa fie acoperiti o treime decei ce sus.
Sper sa intelegeti ce am spus si sa imi dați un raspuns

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai nevoie sa mergi la Ortodont pentru corectarea muscaturii si aparat dentar.
Dar asta doar Ortodontul va decide, nu tu si nici altii de pe TPU.

Aparatul dentar poate fi decontat de CNAS. Trebuie sa cauti un cabinet care are contract cu Casa.

| VoidEternal a răspuns:

Musca așa cum o faci de obicei, nu-ți muta maxilarul in altă poziție.

| Furnicuta000 a răspuns:

Se numeste hartie de articulatie si da, e buna pentru a verifica muscatura dar nu e o metoda decisiva pentru asta.
Eu cred ca nimeni pe lumea asta nu are muscatura perfecta. Daca tu ai un overbite usor care nu te deranjeaza nu cred ca e absolut necesar sa treci prin tot procesul asta cu aparatul. Aparatul dentar e util in cazuri grave gen dinti foarte strambi dar are si dezavantajele lui, de ex daca nu ai o igiena riguroasa te poti trezi cu carii pentru ca e cam greu sa cureti printre bracketii aia, sa nu mai zic de faptul ca presiunea aia care se pune pe dinti ii poate face mai fragili pe termen lung. E decizia ta oricum, dar cere mai multe pareri de la mai multi dentisti pentru ca ei normal ca recomanda solutii pentru orice problema, chiar daca e minora, vor sa faca bani

| N?s?ud a răspuns:

Vei musca asa cum calca dintii.
Oricum va vedea stomatologul că nu e corecta muscatura