Dioptriile nu afectează creșterea în înălțime.
După 18 ani, poți să îți faci o operație. Șansele sunt mici de a eșua.
Poți avea 10 ani și dioptrii de 6, sau poți avea 60 de ani și dioptrii de 2.00. Dioptriile cresc o dată cu vârsta, deoarece nervul optic se slăbește, dar aceasta nu este o regulă. În viitor pot să îți crească dioptriile, dar pot să îți scadă.
Dacă vei avea copii, este posibil ca și ei să poarte ochelari, dar nu asta-i marea problemă, ci doar că trebuie să ai grijă de ei, pentru că cu cât sunt dioptriile mai mari, cu atât prețul lentilei este mai mare.
1. nu
2. sincer, daca nu te incomodeaza ochelarii nu. Eu am -3.75 si fara ochelari e incomod rau de tot, nu vad mai nimic, dar nici nu ma gandesc la operatie. Nu sunt nici primul nici ultimul om care poarta ochelari.
3. sunt destul de mari, depinde cum vor evolua.
4. nu stiu cat de ereditar e, ai mei nu au avut niciunul miopie si eu sunt chior ca o cartita
1.Nu
2.După 18 ani se poate face operație, dar recomandat ar fi după 20 de ani pentru că până atunci ochiul este încă în dezvoltare şi este posibil să crească înapoi dioptriile. Oricum, înainte de toate trebuie să te consulte un doctor care îşi va da cu părerea dacă are/nu are rost să te operezi şi probabil şi dacă ochii tăi pot rezista la o astfel de intervenție.
Dioptriile pot creşte şi de la statul prea mult în fața televizorului/calculatorului /telefonului etc.Tot ce emană lumină albastră. Chiar şi Soarele este o sursă de lumină albastră.
3.Sunt un pic cam mari, întradevăr.Deşi ele se încadrează undeva la dioptrii mici spre medii, dar dacă vor continua să crească atunci peste câțiva ani s-ar putea să ai nevoie de o operație.Acum depinde de fiecare. Încearcă să eviți să stai cu orele în fața televizorului, calculatorului etc. şi să nu stai prea aproape de carte când citeşti.
Dioptria este ajustarea necesara pentru ca ochiul sa vada corect. Nu are legatura cu cresterea in inaltime. Fata de tot restul corpului, dimensiunile capului si ochii variaza cel mai putin de la nastere. Altfel ti-ar cadea dintii din gura in pubertate sau mai stiu eu ce.
Dioptriile tale sunt mari, dar nu ai ce face. Ai doua optiuni: ori ochelari (nu recomand lentile de contact pentru ca sunt consumabile, te seaca de bani, irita ochiul, nu merg purtate peste tot, etc), ori operatie de corectura.
Trebuie sa te documentezi f bine despre operatii. Exista efecte secundare de gen halou luminos (adica s-ar putea sa nu mai vezi clar lumina puternica niciodata) sau sanse de esuare. Din fericire sansele de a esua sunt extrem de mici.
Nu,nu are nici o legatura cresterea in inaltime cu cresterea dioptriilor, pot interveni perioade de stagnare, eu port ochelari desi nimeni din familie nu a purtat ..am 1,5 pentru distanta ochelarii cu care conduc masina, merg pe strada, ma uit la tv etc, si am 4 la ochelarii de apropiere cu care citesc, calculator etc. vreau sa iti spun ca cei de 1, 5 au stagnat de 10 ani.dar cei de apropiere au avnsat f tare
Cresterea normala, nu afecteaza dioptriile. Singurul lucru care le-ar putea afecta ar fi vitaminele daca le iei pentru crestere. Ochiul va ramane la ritmul sau, vitaminele nu il ajuta.
Da, dioptriile sunt mari pentru 17 ani.
Poti proteja copiii, tinandu-i departe cat mai mult timp de orice fel de ecran (tableta, pc, telefon, jocuri pe erane de orice fel). Stiu ca nu se poate deloc.
Numai medicul poate recomanda operatia, sau nu.
Nu este un raspuns direct la una din intrebarile tale, dar, mai exista un tip de lentile dure, ce le porti noaptea iar dupa 2-5 zile de purtare constanta intre 6-8ore pe noapte(le porti cand dormi pentru ca sunt dure si destul de incomode) vezi ziua bine fara sa mai ai nevoie de ochelari, insa trebuie purtate in fiecare noapte, este o imbunatatire temporara, daca nu le porti, iar revine vederea la starea initiala.Cel mai mare avantaj la ele este ca stopeaza cresterea dioptriilor.Le port de 2 ani si sunt extrem de multumita, insa sunt scumpe iar oftalmologul tau trebuie sa colaboreze cu cei care fac aceste lentile pentru ca fiecare lentila este facuta sa se potriveasca fiecarui ochi in parte.
Dioptriile nu îți afectează înălțimea.
Operația poți s-o faci după 18 ani, eu m-am operat de strabism la vârsta de 15 ani. Discută cu medicul.
Nu contează vârsta.
De obicei aceste probleme se transmit la copii, însă nu mereu