| Doηηa a întrebat:

Am probleme cu ciclul menstrual.Am fost la plafar cu mama pentru altceva,și cum necum mama a întrebat dacă are ceva pentru reglarea C.M.
Acea doamnă a spus că o doctoriță ginecolog recomandă pentru reglare "Mlădițele de zmeură", am zis să încerc.Am făcut tratament timp de 3 luni și după m-am lăsat, cam prin iulie. Ultima menstruație am avut-o pe 19 iulie.
Credeți că ar trebui să mă reapuc de tratament? sau dacă aveți alte recomandări...
Am 15 ani, C.M de la 11 ani,în toți acești ani nu am avut niciodată menstră regulată.(mă gândesc la tot felul de prostii...dacă devin infertilă, dacă sunt bolnavă... bunica mi-a spus că la fel de neregulat avea și ea).
Ceva sfaturi...
Mulțumesc frumos!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!:)
Eu am menstruatia de 6 ani si nu e regulata :), exceptand perioada in care am facut tratamentul cu Evening PrimRose + Vitamina E.

http://www.shopmania.ro/......e-36047036
Pot sa spun ca in perioada in care am facut acest "tratament", menstruatia incepuse sa mi se regleze, durerile nu mai erau atat de mari (uneori, nu mai erau deloc), iar menstruatia nu dura nici mai mult, nici mai putin decat 3-4 zile.
Eu iti recomand acest supliment.
Tratamentul facut de tine nu l-am incercat, dar se stie ca zmeura este buna pentru ovare si fertilitate.
In fine, tu decizi!
Bafta!

| Doηηa explică (pentru anonim_4396):

Buna!
Il gasesc in Plafar?
Cat costa?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Doηηa):

Buna!
Il gasesti atat in plafar, cat si in farmacii.
Pretul variaza, in functie de cantitate.
EU il luam sub 15 lei.happy

7 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Incearca si ceaiul traista ciobanului, tot pentru reglare este

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : datele ciclului menstrual pe ultimele 12 luni, dacă au mai fost întârzieri ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, etc.

Deoarece NU eşti în primul an de ciclu menstrual, NU sunt normale astfel de întârzieri!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.

De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului ( ori mlădiţe de zmeur, cum ziceai tu ) - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562

Aceste ceaiuri NU exclud un control ginecologic!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Mie mi-a recomandat cineva de aici de pe site(caruia ii multumesc enorm!), ceai de cretisoara.
Incearca-l si tu.
Regleaza echilibrul hormonal.
Te pup!

| xTania a răspuns:

Si eu am uneori problema asta trebuie sa numai stai asa mult in frig de exemplu eu racesc imediat si imi vine menstruatia mai devreme, poti sa te duci la un ginecolog poate ai alta problema sau incearca de la plafar un medicament foarte bun :normoflux la mine a dat rezultate bune. Bafta:*

| Georgi_Geo_1998 a răspuns:

Mie mi-a venit prima data la 13 ani cam prin Mai. Dupa a doua oara nu mi-a mai venit vreo 4 luni.(OMG!)
Apoi pe la sfarsitul lui septembrie mi-a revenit.
Acum (la al doilea an de ciclu) am tinut-o tot intr-o pauza 6 Iunie pana in 25 Iulie si de atunci iar nu mi-a mai venit. ( C.M.-ul meu are vacanta vara! big grin )