| Mihaela024 a întrebat:

Bună,care e diferența dintre anemie și cancer la ficat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

E ca si diferenta intre avion si sarmale.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai anemia in general presupune o deficienta de anumite vitamine, substante care poate fi compensata prin alimentatie, tratament samd.

Cancerul e o boala care presupune invadarea tesuturilor sanatoase de catre alte celule nesanatoase... asta asa transformat in limbaj mai non stiintific

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Bula):

Mai degraba ca cea dintre pisica si tanc.

| johnnny123 a răspuns:

Aceeași cu diferența dintre a nu avea suficienți cartofi și a fi invadat de Rusia.

| StoicAnalysis a răspuns:

Anemiea este atunci cand ai deficienta de fier in organism. Esti palid, circulatia ta este una proasta si sistemul tau respirator va avea de suferit. Fierul contribuie direct la formarea hemoglobinei care faciliteaza transportul de oxigen catre celulele din corpul tau.

Cancerul la ficat. Degradeaza ficatul in ritm alert si toate functiile corpului se degradeaza proportional cu gravitatea lui. ficatul are rol de a metaboliza substantele care sunt distribuite in organism, de a detoxifia sangele si de a regla nivelul de insulina care la randul ei regleaza buna calitate a sangelui.

Diferenta dintre ele e ca la anemie, daca iei suplimente de fier si/sau vitamina B12. Da, aparent, chiar daca iei suplimente de fier, daca lipseste din organism si vitamina B12, iei fier degeaba, ca tot ai anemie.
Iar la cancerul de ficat, trebuie sa lupti constant cu chimioterapie sau sa cauti un transplant de ficat. Asta daca ai norocul sa nu fi in metastaza ( atunci cand cancerul se raspandeste si spre alte organe. )

| 9PM a răspuns:

Anemie faci și dacă donezi sânge, da nu îți pune deloc viața în pericol, decât în cazuri foarte rare. Maxim poți avea dureri de cap și amețeli. Cancerul in schimb te curata imediat, nu ai nici o șansă cu cancerul hepatocellular.
Mi se pare că Denisa manelista a murit din cauza asta și nu a avut nici o șansă. Eu am donat sânge și suferisem de anemie, dar nu mi-a pus deloc viața în pericol. Daca mâncăm sănătos nu aveam nici o problema și luam pastile cu fier. Anemia o poți vindeca foarte ușor, dar cancerul nu. E o diferență incomparabilă.