Fructele nu se manaca odata cu mancarea, pentru ca fermenteaza in burta, de aceea te-ai si umflat.
Fructele se mananca INTOTDEAUNA cu 2-3 ore inainte de masa, sau 2-3 ore dupa masa!
Nu cred ca este vorba doar de fructe, acum am mancat niste cartofi si o leguma si la fel patesc, nu ma simt balonata dar mi se mareste burta si urasc asta
Eviuta sa manaci ce te imbaloneaza!
Cartofii, mazara, fasolea boabe si varza, imbaloneaza.
Apa minerala, carbogazoasa si sucurile imbaloneaza si ele.
Daca te imbalonezi atat de usor, inseamna ca ai putea avea sindromul colonului iritabil. Asat se poate rezolva in timp, cu probiotice naturale, precum chefirul, baut dimineata pe stomacul gol si cu jumatate de ora inaintea meselor principale cate 150-200ml.
Chefirul este unul din cele mai complete si puternice probiotice organice si naturale, care repara stomacul si intestinele, omorand chiar si bacteria care provoaca Helicobacter Pylori.
Oricum, pe o perioada buna de vreme, te sfatuiesc sa elimini mancarurile si bauturile care iti provoaca imbalonare, sa iei probiotice si sa eviti a manca fructe, la mesele de mancare.
Beai un ceai cald de menta si stomacul se poate linistii. Dar retine, niciodata nu manca fructe si mancare in acelasi timp, pentru ca fructele contin fructoza si pot fermenta mancarea din burta.
Fructele le mananci la distanta de mesele cu mancare gatita, ori inainte, ori dupa mancare, la 2-3 ore!
Buna! Si eu pateam asa si am descoperit pana la urma ca am intoleranta la gluten. Ar trebui sa mergi sa iti faci analiza cu intolerantele alimentare, sau sa incerci cateva saptamani sa nu mananci deloc orice contine gluten si sa urmaresti ce se intampla!
BlueOctober întreabă: