| Alexxandraa1997 a întrebat:

Buna,este normal ca in decurs de un minut pulsul sa urce si sa coboare de la 60 la 80, eu mi-l iau cu un pulsoximetru?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Ceea ce descrii este ipohondrie, bolnavul închipuit! Îți recomand o carte medicală pentru studiu cardiologiei pentru a învăța ce înseamnă puls, tensiune, sistolica etc.
Dacă nu ar fi aceste oscilații ai fi moartă! Aceste oscilații reglează fluxul sagvinic! Sângele este pompat tot corpul, e normal să fie diferențe!
Ești tânără și neștiutoare!

| gabicoo a răspuns:

Cred că este din cauza pulsoximetrului - la mine tot așa face. Eu am unul ieftin. Când măsor cu un tensiometru digital de brat Omron (e de firmă serioasă) îmi arată o valoare medie între maximul și minimul arătat de pulsoximetru.

| Robert2526 a răspuns:

Da, este absolut normal. Care este cauza preocuparilor legate de puls? Ce simptomatologie prezinti?

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Sigur nu este ceva în regulă, fă o vizită la medic neapărat.