Te rog nu iti dori asta, te rog fa-o pentru mine.Hai sa iti povestesc ce mi s-a intamplat mie cand aveam 12 ani, eram cea mai nedezvoltata fata din clasa mea si imi era tare ciuda, plangeam si le invidiam pe fete, dar la 14 ani a venit si randul meu in prima zi de menstruatie imi era rusine sa-i spun mamei si cand i-am spus mi-a raspuns sec :uite aici un tampon pune-l, doua zile am mers cracanata si vreau sa zic ca miroseam oribil, ma simte-am ca un copil cu panpers, ma deranja cand mergeam si imi era inconfortabil.Cand a venit vorba de parul pubian totul a fost ok pana cand am observat ca se face prea mare si nu pot sa port dres de baie fara sa se observe asa ca a trebuit sa mi-l smulg deoarece cu creme devine mai des si aspru, asa ca durerile pe care le indur cand ma epilez sunt inimaginabile imi vine sa ma urc pe pereti sau sa tai un milimetru sub piele. La sani e cel mai groaznic cand incep sa creasca te mananca si te dor foarte tare nu vorbesc ca ale mele au devenit asa mari ca nu pot sa le port fara sutien ca arata urat, si nu iti imaginezi ce cald imi este vara si ca nu imi gasesc rochi pentru sani mei, dar singurul lucru este ca acum colegele mele ma invidiaza deoarece le-am intrecut pe toate la marimea sanilor.Nu vorbesc ca atunci cand sunt zilele alea delicate lumea nu stie ce sa faca cu mine sunt foarte nervoasa si nu suport pe nimeni durerile de la ciclu sunt groaznice, ma cert cu toata lumea nu e usor sa devi "femeie". Te sfatuiesc sa te bucuri cat mai poti ca esti copil ca sa te transformi in adolescenta si apoi femeie cu totul, este cel mai greu lucru, inca o data te rog sa nu iti doresti toate alea! Nu vreau sa te speri dar eu nu mi-am mai dori sa mai trec o data prin toate astea!
Nu exista nici un secret. Fiecare fata se dezvolta diferit. Te vei dezvolta si tu cand va fi momentul tau. Stai linistita, ac menstruatii o sa tot ai, sa te saturi de ele.
Fi fericita, lasa ca o sa-ti vina si tie si dupa aia o sa ai si tu destule necazuri, asa ca nu te grabi sa cresti. Daca te vei apropia de 16 ani si nu-ti vine pana atunci, numai atunci sa te ingrijorezi.
Freaca'te cu busuioc in zonele unde vrei sa-ti apara par, si cu praz pe sani ca sa-ti creasca.
Draga mea sa stii a si eu am tot 12 ani. Mie miau crescut sani dar menstruatia nu.Nu poti sa faci nimic ca sa grabesti procesul de crestere.Corpul ti se va modifica atunci cand va fi pregatit.Si eu mai demult eram singura din clasa care nu avea sani si toate celelalte fete avaeu>dar acum miau crescut si mie si ele au ramas cu ei la fel.Asa ca nu iti face griji o sa iti vina si tie menstruatie si toate modificarile. Bucurate de copilaie cat mai poti si nu astepta sa cresti deorece atunci iti vei dori sa fi iar copil dar nu vei putea
De ce naiba vrei să ai păr pubian şi să îti vină ciclul?
Şi sâni de ce vrei să ai? Că doar nu ti-o tragi de la vârsta asta.
Nu poti sa provoci ciclul sa iti vina, unele persoane sunt mai dezvoltate decat altele. Cand va veni timpul le vei avea dar sa stii ca nu e prea "super" sa ai ciclu (asa mi s-a parut si mie)
Doaamne! secret auzi
. asteapta ca inca esti mica. daca ea are nu inseamna ca trebuie si tu sa ai.
ciclul de ce il vrei?
sa ai griji si probleme pe cap? ai 12 ani distreaza-te :p
De venit, oricum vor veni. Trebuie sa incetezi sa-ti mai doresti sa vina, pentru ca nu ai de ce. Sa presupunem ca te vei bucura la inceput, dar urmatorii 40 ani de menstruatie nu vor mai fi toti atat de placuti. Tu esti cea deosebita dintre ele, nu ele sunt deosebite.
Din punctul meu de vedere nu ai de ce sa te grabesti. Ai timp pentru toate asa ca indiferent ce vei face nu vei putua grabi nici un proces. oricum, din cate vad esti f intersata de ceea ce prietena ta deja are. Ai cumva vreun motiv anume? Fi cu capu pe umeri. Nici mie nu mi-au crescut sanii de la 12 ani si uite acu... uhuuu. am cu ce ma mandri :p
De ce vrei sa te grabesti sa ai ciclu?![]()
Ii cea mai urata chestie si neplacuta si dureroasa. bucurate cat inca nu ai asa ceva
Stii cum vei vrea sa scapi de parul pubian dupa ce il ai
. Imagineazati ca esti vara la mare sau la apa sau la plaja si ti se vor vedea firisoare prin chilotul de la costuml de baie. Iti spun eu e scarbos. Cand te epilezi doare deci nu ai niciun beneficiu sa ai par pubian. Cu sanii ce probleme ai? Multor baieti le plac fetele cu sani micuti iti spun asta pentru ca mi-au spus-o mai multi baieti
. Nu te grabi mai ai timp sa cresti :*
Asa eram si eu (si eu am acum 12 ani)nu mai vreau! am cei mai mici sani dincls
da celelalte sunt barzauni
Hei! Nu te grabi! Nu exista un secret anume! Doar asteapta! Poate ca prietena ta este mult mai dezvoltata ca tine!
Doamne fereste. da daca ea se arunca intr-o fantana... te arunci si tu? va veni si timpul tau! asteapta ca nu e ceva grav. e de bine pentru ca te poti bucura de a nu avea griji de tampoane si toate cele plus dureri. bucurate de copilarie
Ehh.asa eram si eu la varsta ta.
cand o sa ai dureri de burta nu o sa mai vrei.
Da exista un secret![]()
timpul.
oricum pentru. varsta da de 12 ani cred ca esti bine.depinde de corpul fiecaruia unii se dezvolta mai incet alti mai repede.
sper ca te'am ajutat.:*
Fata draga, nu exita niciun secret in a avea sani, ciclu sau par in anumite zone. Toate astea or sa apara la momentul potrivit, nu exista o varsta anume. Ai rabdare, in maxim 2 ani o sa ai si tu tot ce trebuie. Pana atunci invata sa te accepti asa cum esti si sa te bucuri de fiecare secunda.
Doamneee
Eu as da orice numai ca sa scap de el sa nu mai am pe vecie si tu iti doresti? OMG
. Este foarte neplacut crede-ma.
Vara, iti doresti sa pleci la mare nu stii ce sa faci din cauza musafirului nepoftit
Si nu exista NICI UN SECRET.Iti vei dori sa fii copil din nou.Eu am tot 12 ani, dar ciclul il am de cand eram o taca, 9 ani...
Il URASC.
Hei! Nu exista un anumit secret, trebuie doar sa astepti pentru ca, corpul tau se dezvolta in timp, si eu am 12 ani si am menstruatie si sanii dar sincer nu-ti dorii sa-ti vina ciclul este foarte urat te va durea burta si sanii foarte tare.Stiu ce zic ca sunt trecuta prin asta, trebuie doar sa astepti si sa te bucuri ca nu ai si cand vei avea o sa fie urat.Papa te pup
Depinde si cat esti de dezvoltata mental. Daca gandesti ca o persoana matura sau ca un copil...
Ehe ce te grabesti asa? crede-ma odata ce le ai...nu o sa ti le mai doresti asa mule.Si eu am 12ani.Nu inteleg de ce atata graba? O sa vina dar la timu lor.Depinde de corpul fiecaruia
Mai asteapta putin pe la 14 ani o sa ai sanii destul de mari conteaza alimentatia ta, nu exista secrete dar sincer nu sunt bune lucrurile pe care la vrei tu