Sa mearga la medicul lui/ei de familie si sa i dea el adrese cu cabinetele medicilor psihologi, cel mai bine sa nu te bagi tu sa ajuti deoarece in România facerea de bine este f de mamă, tu vrei sa i faci un bine el nu intelege efortul tau, si pici prost, o sa creada ca il trimiti la nebuni, deoarece in Romania daca zici cuiva ca mergi la psiholog te consideră nebun, deci la psiholog nu la psihiatru. Si nu in ultimul rind nu este doar ea stresata la muncă, ci toti sunt stresati si daca psihologul o sa i dea tratament si persoana nu il ia, degeaba merge la psiholog ca psihologul costă.
Știu și lucrurile astea. Persoana în cauză nu are domiciliul în Constanța. Locuiește acolo doar de câteva luni, din cauza locului de muncă și a hotărât voluntar să se consulte cu un psiholog.
Eu doar o ajut să găsească unul.
Așa că, fără supărare, și sper să nu fie nimeni ofensat de răspunsul meu, aș prefera să nu mai primesc sfaturi legate de subiect, ci doar numele unui medic pe care mi-l recomandați.
Mulțumesc frumos!
Eu personal nu cunosc niciun medic.
Un pshiolog nu da sfaturi si te asculta,nu da tratament, vezi de un psihiatru si un psiholog, ceva calmante ca xanax, cu somnul cum esti? depresie, anexitate ai? te simti obozita vezi de ficat de pui
În primul rând, nu este pentru mine, ci încerc să ajut pe altcineva.
Și în al doilea rând, psihologii ofera consiliere în diverse domenii. Psihiatrul este pentru persoanele care au o problemă medicală mai amplă (din respect, prefer să nu îi numesc nebuni).
Nu am spus că este nevoie de tratament, ci de consiliere. E altfel când privește cineva din exterior, fiind mai obiectiv la situația în care te afli. Și nu am nevoie de sfaturi, că știu și eu proceduri și medicamente.
Pur și simplu am nevoie de numele unui doctor pe care să îl recomand mai departe.
Mulțumesc oricum!
Nu in cunosc pe cei din constanta dar te pot ajuta cu cateva sfaturi generale pentru alegerea unui terapeut ok.
1. vezi sa fie afiliat la colegiul psihologilor.
2. vezi ce formare are si ce interventii poate sa faca. Intereseaza-te cu privire la formarea pe care o are si vezi cat de eficienta e pentru problema cu care se confrunta clientul.
3. Asigura-te ca dupa primele 2-3 sedinte e in stare sa iti prezinte un plan de actiune care sa mentioneze de cate sedinte crede ca e nevoie. Nu intra in capcana sedintelor eterne.
4. Daca simti ca ceva e in neregula sau nu iti pare ca exista o chimie intre voi poti merge oricand la altul. In terapie este nevoie de incredere deplina in terapeut, orice retinere a clientului in a dezvalui detalii intime poate duce la esec sau la progrese foarte lente.