Cervixul are perete muscular dens, ca urmare este opac pe ecografie si se vede negru, asa este normal.
La ecografie nuanta de gri reprezinta capacitatea tesutului de a reflecta ultrasunete... nu are legatura cu culoarea lui, e o reprezentare artificiala. Negru inseamna ca nu are ecou, absoarbe ultrasunete, si e caracteristic lichidelor din corp. Pe ecografie urina din vezica urinara este neagra de tot, poate ai vazut vezica si ai crezut ca e uterul. Musculatura apare gri inchis, genereaza ecou slab, si uterul cu tot cu cervix e in mare parte muschi. Negru de tot puteau sa fie secretii.
Corpul uterin este cu gri, in mijloc endometrul cu alb, iar cervixul tot negru inchis, pana la peretii uterului. Am vazut in poze la cancerul de col cum sunt acel "puroi" nu stiu cum sa ii spun, daca va uitati sunt poze cu acel "alb" pe muschii cervixulului pe tot interiorul lui pana la pereti si la ecografia mea fiind negru inchis la asta m-am gandit, ca asa s-ar vedea, cu negru. Doamne fereste...m-am m-ai uitat la ecografii cu tot uterul normal si nu am vazut niciunul cu negru, toate erau cu gri, inclusiv cervixul...
Nu este negru numai colul, acel canal cervical din mijloc, si tot 2, 64 cm e negru in lungime si in latime putin mai mic. Cautati va rog miometru pe google, dati la imagini. Prima arata exact unde e la mine tot negru, pe ambele parti. Va rog ajutati-ma!