Masuri de prim ajutor in arsuri produse prin caldura sau termice:
- oximed sau baneocin.
Masuri de prim ajutor in arsuri chimice:
- arsuri provocate de acizi (acid sulfuric, acid acetic): se spala abundent cu apa si se da cu albus de ou
- arsuri provocate de o baza (soda caustica, amoniac) : se spala abundent cu apa si se spala cu o solutie usoara de acid acetic (otet)
In arsura digestiva (cand ai inghitit) cu un acid se bea lapte sau se inghite un albus de ou.
In arsura digestiva cu o baza se bea apa cu otet.
Daca nu ai nimic in casa atunci pune mana sub jet de apa rece si fugi la farmacie si cumpara oximed, numai daca te-ai ars cu apa fiarta sau cu fierul de calcat. Ti-am scris mai sus.
Depinde de gravitatea arsurii, ceva superficial in sensul ca nu a ajuns arsura la carne da-ti cu propolis daca e mai grav iti dai cu baneocin pudra incearca sa eviti cremele, uleiul pentru ca fac mai mult rau!
O sa iti creasca singura dar daca e arsa tare pune o batista cu spirt sanitar peste ia sper ca ti+am fost de ajutor.
Asa am avut si eu..trebuie sa pui un praf..am uitat cum se cheama parca era bucotisol trebuie sa fie untrun tub alb.
Pai dupa mine ti-as recomanda sa-ti pui apa oxigenata si sa te bandajezi ca o prietena de-a mea a facut la fel si in 10 maxim i s-a vindecat
Anonimalul întreabă:
debby2000 întreabă: