| Axestorm a întrebat:

mi-am ars pielea palmei! ce pot face?(sa-mi pun peste piele ) VOT+FUNDA celui mai RAPID RASPUNS!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| rousz a răspuns:

Bulionwinking

8 răspunsuri:
| alexandraalis a răspuns:

Masuri de prim ajutor in arsuri produse prin caldura sau termice:
- oximed sau baneocin.
Masuri de prim ajutor in arsuri chimice:
- arsuri provocate de acizi (acid sulfuric, acid acetic): se spala abundent cu apa si se da cu albus de ou
- arsuri provocate de o baza (soda caustica, amoniac) : se spala abundent cu apa si se spala cu o solutie usoara de acid acetic (otet)
In arsura digestiva (cand ai inghitit) cu un acid se bea lapte sau se inghite un albus de ou.
In arsura digestiva cu o baza se bea apa cu otet.

| alexandraalis a răspuns:

Daca nu ai nimic in casa atunci pune mana sub jet de apa rece si fugi la farmacie si cumpara oximed, numai daca te-ai ars cu apa fiarta sau cu fierul de calcat. Ti-am scris mai sus.

| persseuss a răspuns:

Un albus de ou

| Azµre a răspuns:

Depinde de gravitatea arsurii, ceva superficial in sensul ca nu a ajuns arsura la carne da-ti cu propolis daca e mai grav iti dai cu baneocin pudra incearca sa eviti cremele, uleiul pentru ca fac mai mult rau!

| 7Mary7 a răspuns:

Pune acum iaurt, dar apoi cere ceva de la farmacie.

| MatiesIonut152212 a răspuns:

O sa iti creasca singura dar daca e arsa tare pune o batista cu spirt sanitar peste ia sper ca ti+am fost de ajutor.

| AdiSt a răspuns:

Asa am avut si eu..trebuie sa pui un praf..am uitat cum se cheama parca era bucotisol trebuie sa fie untrun tub alb.big grin

| Twen a răspuns:

Pai dupa mine ti-as recomanda sa-ti pui apa oxigenata si sa te bandajezi ca o prietena de-a mea a facut la fel si in 10 maxim i s-a vindecatlaughing