| Adriana294 a întrebat:

Buna poate o albina sau viespe sa asi lase acu fara sa intepe Ex: mi so pus o albina pe un mar si am mancat marul e posibil sa asi fi lasat acul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Albina ramane fara ac daca inteapa si moare; viespea isi poate retrage acul. Dar nici una dintre aceste insecte nu inteapa lucruri, plante, ci doar vietuitoare pe care le simte.
Albina nu si-a lasat acul pe marul pe care l-ai mancat.

6 răspunsuri:
| FaraNume1245 a răspuns:

Albina nu-si poate lasa acul fara sa intepe. In plus, albina moare cand i se rupe acul. Alaturi de acel ac, i se rupe si o bucata de abdomen, cand inteapta ceva tare, precum pielea de om. Viespile nu sunt susceptibile acestui proces, ele putand sa-si retraga acul dupa ce au intepat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu

| Alexul99 a răspuns:

Nu cred ca albinele inteapa mere laughing.
Si daca ar fi asa ce se poate intampla? gandeste-te la altii care mananca albine cu totul, de la un ac nu patesti nimic.

| Adriana294 explică (pentru Alexul99):

Sau pe mancare daca se pune ramane acul

| Ionut_Florin_Constantin_1988 a răspuns:

Nu,nu este posibil.