| Cionut94 a întrebat:

Buna seara ...am si eu nevoie de niste sfaturi :
-in data de 3 ianuarie am suferit o fractura de tibie si cum niciodata o problema nu vine singura am aflat pe urma analizelor ca am o inima marita desi sunt sprotiv de performanta am primit o veste care a sunat de genul ca nu mai pot juca fotbal niciodata am facut ekg,ecografe si toate analizele eu nu am nici o durere in zona inimii, nu am nici o simptoma, momentan am tot piciorul in ghips dar dupa ce am sa il scot am merg la o clinica specializata. Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Azµre a răspuns:

De ce nu încerci la Spitalul Militar din București la Doctorul Țintoiu, vezi ce spune și dânsul.

| Cionut94 explică (pentru Azµre):

Am sa incerc si acolo, dar numai sa imi scot piciorul din ghips. Multumesc de indrumare.

| Azµre a răspuns (pentru Cionut94):

Multă sănătate.

| Cionut94 explică (pentru Azµre):

Sa fie, multumesc.La fel.

| Azµre a răspuns (pentru Cionut94):

O să fie, o să vezi happy!

| Empathizer a răspuns:

Sportivii de performanta au de regula o usoara cardiomegalie, asa-numita inima de sportiv, care nu e considerata patologica. Depinde in ce limite se incadreaza cardiomegalia ta. Nu te baza pe concluzile de la ortopedie in ceea ce priveste inima. Consulta un cardiolog care are experienta cu sportivii.

| Cionut94 explică (pentru Empathizer):

Da am inteles, dar pana acum de ce nu mi-au gasit nimic ca am facut nenumarate vizite medicate.Cat si la club si la liceu?, nu inteleg nimic.SI nu sunt de acord cu medicii care m-au consutat pana acum pentru ca s-a uitat pe 2 foi si gata arunca cu diagnostice pe tine.Eu din cate stiu medicina se bazeaza pe numarul 3 acesta insemnand 3 verificari facute de 3 medici diferiti un singur diagnostic.

| Empathizer a răspuns (pentru Cionut94):

Dupa cum iti spuneam, sportivii de performanta au o inima mare! Medicii de la liceu si cei de la club, care au exerienta cu sportivii, au considerat ca te incadrezi in limite fiziologice, pentru un sportiv. Cei de la ortopedie nu au tinut cont de activitatea ta fizica de sportiv, care induce o cardiomegalie de adaptare la efort considerata fiziologica. Ei au vazut cardiomegalia ca atare pe radiografia toracica si eventual pe EKG, si nu s-au priceput sa o interpreteze in context. Ti-au semnalat-o si atat. Normal ca ai nevoie de un consult cardiologic calificat, nu din cauza regulii lui 3, pe care nu stiu de unde ai scos-o, ci pentru ca ortopedia nu se ocupa de inimi!

| HoneyPot a răspuns:

Doar o singura data trebuie sa te doara inima si poate fi, doamne fereste, si pentru ultima data cand mai experimentezi vreo durere. Din cauza inimii marite muschiul cordului poate sa se fisureze mult mai usor, mai ales in situatii in care tensiunea arteriala creste. In special la eforturi mari. Acest lucru este letal.
Du-te la alta clinica si vezi daca iti dau acelasi diagnostic. Daca ai cu adevarat ce ai zis, din pacate, este foarte posibil sa nu mai poti practica sport de performanta. Vrei, nu vrei, niciun club sportiv serios si legal nu isi va asuma responsabilitatea pentru problema aceasta de sanatate.