Salut! Momentan in locatia in care ma aflu eu, nu este cazul pentru a purta masca cand ies afara, desi am vazut un sofer, zilele trecute, care cumpara de la farmacie 10 masti, pentru ca il obligau sa poarte la serviciu.
O amica de-a mea este putin gripata, si printr-o situatie similara trece si ea. Cand iese in public, toata lumea o intreaba este infectata cu virusul respectiv, si nu este deloc o situatie prea placuta. Problema este ca mass-media exagereaza peste masura, asa cum s-a intamplat si cu gripa aviara, si cu multe altele. Cu cat stirile sunt mai socante, cu atat creste audienta si implicit banii intra in buzunarele lor. Iar romanii, in general, se panicheaza mai din orice. Toate trebuie luate cu calm si rabdare. Dar cand vine vorba de Dumnezeu si de tot ceea ce tine de latura spirituala, omul nu mai este asa agitat, asa cum s-ar cuveni numai in astfel de cazuri. Cat timp iti iei masurile de precautie, te ingrijesti de igiena si sanatatea ta si te rogi la Bunul nostru Dumnezeu sa iti dea sanatate, sa te apere de boli si de cele rele totul va fi bine! Numai bine
Eu consider normal sa se poarte aceste masti. Este o chestiune de bun simt la urma urmei, si, mai ales de protectie. Cred ca aceste masti ar trebui sa se distribuie, dupa cum vedem ca in alte tari se intampla, la intrare in orice loc public, incepand de la mijloacele de transport in comun, institutii de invatamant, market-uri, lacase de cult etc. De exemplu la mine acasa nu exista, din fericire, inca aceasta problema. Dar fiecare dintre noi folosim cana, farfurie sau tacamuri dinainte stabilite. Nu mai discutam de conditiile de igiena. Stiu ca poate este prea putin, dar consider ca fiecare trebuie sa se gandeasca serios la aceasta pandemie. Nu este o gluma si nici cu televizorul nu se exagereaza. Din contra, cred ca ar trebui mediatizat mult mai mult.
Sunt tot din pitesti si am vazut oameni cu masca pe fata, mai ales la liceu la mine, multi dintre elevi au mastri. E o masura de protectie si fiecare o ia cand considera de cuviinta, mi se pare o prostie sa razi de altul. Dar ne asteptam la orice in Romania
La idioti n-ai ce sa le ceri...
Stau in Bucuresti si am vazut si eu pe la metrou persoane cu masti din alea pe fata...insa mi se pare normal sa te protejezi sau sa-i protejezi si pe altii din jur.
Acei care rad sunt inconstientzi de situatzia grava.
Lasa-i sa rada, cine rade la urma rade mai cu pofta.
Oricare virus este periculos ca slabeste organismul.
Sa nu iti pese de cine ce zice, caci nici unul nu iti cumpara medicamentele atunci cand esti bolnav
.
Sa ai grija de tine si sa nu racesti.
Sanatate
Mai bine ti-ai lua un produs farmaceutic precum oscilococcinum, care te protejeaza prin cresterea imunitatii, si ai respecta cu mare strictete regulile de igiena(ma refer la spalatul des pe maini cu un sapun antibacteriansi sa-ti schimbi hainele dupa ce ai stat mai mult intr-o zona aglomerata, pentru ca nu stii pe ce te asezi)Am mai vazut persoane cu masca, nu e gresit dar nu te protejeaza f mult.
Salut!
Nu am intalnit pe nimeni cu masca(eu sunt din Pitesti si desi sunt cateva cazuri si prin Arges, nu am vazut oameni pe strada cu masti). Eu nu stiu ce sa zic in legatura cu mastile astea purtate pe strada.Mai bine le porti in locuri aglomerate, cum ar fi o statie de autobuz sau o sala de spectacole plina.Acolo mai zici ca o porti. Dar pe strada sincer, si iarta-ma ca o spun, dar e aiurea si inutil pentru ca aceasta gripa nu se ia in 2-3 secunde cat dureaza sa treci pe langa un om.Eu zic sa o scoti cand mergi pe strada.
Pa pa si Bafta!
anonim_4396 întreabă: