anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

BUNA SEARA, daca la o injectie se nimereste din greseala cu acul intr-un nodul (dul) interior mai vechi si se injecteaza solutia in el sau in afara lui mai in profunzime, ce neplaceri pot aparea? Este mult mai dureroasa injectia sau nodulul respectiv poate creste in dimensiuni sau se pot intampla alte neplaceri care pot aparea destul de rapid de la acel nodul mai vechi? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| aaanamariaaa a răspuns:

Eu spre exemplu am câțiva noduli facuti de la niște injecții intramusculare făcute cu seringi cu acul prea scurt, si au fost făcute cred ca in grăsime nu I profunzimea mușchiului, ele trebuiesc făcute în mușchi deoarece în grăsime nu se pot absoarbe, de aici se și formează acești noduli, chipurile niște abcese dar nu dezvoltate grav, mai spre înțelesul oamenilor de rand. Tu cum ai făcut injecție iarăși în acel sau acei noduli, ca și mine de altfel, asa ca sfat, evita sa stai pe partea în care ți ai făcut injecția, pune niște comprese cu apa rece, uda un prosopel și tine l acolo câte o ora doua pe zi vreo 3 zile, și încearcă sa nu masezi deloc locul, daca vrei poți folosi un gel antiinflamator ca să nu se inflameze locul, eu asta am folosit, gel și comprese reci și n am masat, n am dormit pe partea cu nodulul și nu a mai înaintat, este la fel locul. Sa te uiți cu o oglinda sa vezi dacă locul este rosu și umflat pune comprese reci, dar NU gheata, comprese reci, si poate iti scade, dar dacă când te uiți cu oglinda și e locul rosu și umflat și apare ca un fel de cos iese înseamnă ca s-a format abcesul deja, și n am ști sa ma mai pronunț în acest caz decât poate sa suni la medicul de familie. Dar în orice caz urmează ce ri am zis, ca la mine a funcționat, cere la farmacie un gel antiinflamator pentru post injecție intramusculara, comprese reci, nu masa locul, nu dormi si nu sta pe el mult timp. Sănătate iti doresc.

1 răspuns:
| Simpatic a răspuns:

Eu unul nu stiu ce se poate intampla. Dar cel mai bine sa nu se ajunga la asta.