Inainte de a merge la dentist trebuie sa iti faci o radiografie panoramica a dintilor, si cu radiografia mergi la dentist si acolo pe radiografie se vede cauza pentru care te doare dintele.
Chiar dacă te-a primul dentist nu te-a luat, fă o radiografie și mergi la alt dentist, nu înseamnă că dacă te-a refuzat un dentist te refuză toți dentiști, posibil primul dentist să fi fost un rezident care nu a vrut să se complice
Andrei, acel '' dentist'' care te-a trimis la alt dentist e un idiot medical cum se spune - sigur era unul tanar fara experienta si astia numai buleli fac prin gura la pacienti. Recamandarea mea: vorbeste cu prietenii tai si vezi care au mai fost pe la stomatolog-dentist si si-au rezolvat problema bine. De obicei medicii mai in varsta au experienta, iar ca mana de lucru fina o au femeile - deci ati recomand un dentist femeie care are cabinet medical privat si poti gasi asta cautand la tine in oras sau pe Google asa: Cabinete stomatologice private din..., unde am pus puncte pui numele orasului, copii fraza in browser-ul tau de net si dai Enter - o sa iti apara multe pagini si le iei pe rand sa te informezi - o sa vezi si adresa, si nr. de tel. si ce vechime-experienta are acel medic dentist si daca e barbat sau femeie. Ce pot sa iti spun altceva din ce interventii am avut eu la dantura este ca daca zona dintelui nu este umflata cu abces sau puroi subcutanat sub gingie totul este in regula - oricum o sa iti faca injectie de anestezie locala cu un ac fin subtire si apoi ca sa stii cariile se inlatura prin frezarea cariei dintelui cu niste freze tip burghiu speciale care elimina caria si omoara si nervul - apoi o sa te aspire acolo si o sa iti aplice un fel de pasta speciala de cimentare in locul cariei, pasta este alba si in cateva minute cat o sa stai pe scaun o sa se intareasca. De obicei doctorii cu experienta o sa iti explice inainte de interventie care e procedura, ce e cu caria si alte detalii. Multa sanatate si sa ai si cardul de sanatate la tine, act de identitate si ceva banuti plus o batista si un pachet mic de sevetele umede sau uscate. Daca cabinetul medical este ceva mai departe de casa ta, la plecare iti recomand sa chemi un taxi si sa te duci rapid acasa. Cateva zile nu mananci cald sau sa bei rece, si cateva ceaiuri putin caldute de menta+tei cu paine moale o sa iti tina de foame 2 - 3 zile ca sa se aseze bine reparatia la dinte.
Anonima0702 întreabă: