| Doru_Balan_1990 a întrebat:

Bună seara!
In urma cu aproximativ o luna, am donat sânge pentru prima data și totul a decurs bine, absolut nicio problema.
Ei bine, astăzi am primit prin posta o instiintare de la centrul de transfuzie unde am donat sânge, cum ca ar trebui sa revin pentru investigații suplimentare și atat.
Care sa fie cauzele pentru care am fost îndemnat sa fac acest lucru? Sunt putin bulversat și as dori sa stiu.

Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Atunci cand donezi sange, se recolteaza si o mica cantitate pentru analize in afara de cantitatea donata (de regula se recolteaza 450ml pentru donatia propriu-zisa si 50ml pentru diverse analize).

Acel sange nu merge direct catre un primitor, ci este stocat intr-un frigider de carantinare si se asteapta rezultatul analizelor pentru a exista certitudinea ca sangele recoltat este apt pentru donare.
Analizele obligatorii efectuate pe sangele donatorului, in general includ, pe langa grupa sangvina si factorul Rhesus: hemoleucograma completa, anticorpi si antigeni HIV 1 si 2, sifilis, anticorpi virus T-limfotropic uman 1 si 2, anticorpi hepatita C, antigeni hepatita B, transaminaze si anticorpi iregulari.
In cazul in care aceste analize ies bune, sangele donat merge catre un alt depozit frigorific cu sange testat care va merge catre cei care au nevoie de el.
In cazul in care analizele nu ies bune si exista chiar si cel mai mic semn de intrebare, donatorul este chemat pentru investigatii suplimentare care sa clarifice situatia.In cazul in care totul este bine dupa investigatiile suplimentare, sangele va fi folosit pentru donatii cum am explicat mai sus, iar in cazul in care analizele suplimentare confirma exista unei afectiuni, atunci materialul sangvin recoltat este distrus, iar donatorul este indrumat catre medic pentru a primi tratamentul adecvat.

2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai medicii stiu ce au descoperit, poate fi un diabet, se stie ca diabeticii nu au voie sa doneze sînge, daca ai avut covid din nou nu este indicat sa donezi, daca stiai ca ai boli cronice cum este diabetul daca ai asa ceva, trebuia anuntată asistenta care recolta sa nu i ti ia sînge, dar in cazul in care nu te sti bolnav de ceva ai donat doar pentru a ajuta persoane aflate in suferinta, atunci medicii te vor informa cu privire la rezultatul analizelor, cand trebuie sa mergi la ei? Daca au numar de telefon, suna i si spune le ca ai primit un plic si tu esti persoana care a donat sînge, si doresti sa stii ce este cu acel plic si ce alte investigatii trebuie sa faci pentru ce afectiuni, si vezi ei ce spun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-au invitat la o cafea.