| M.D.Eveline a întrebat:

Buna seara.Mai am o problema... dar este mai mica.Nu pot sa dorm, dar chiar nu stiu ce am si dim. cand ma trezesc trebuie sa dorm...pentru ca imi este somn.Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Laptele - un bun somnifer natural. Ceaiul de tei - un bun calmant. Incearca sa le folosesti seara. Lasa stresul, daca exista si asa ceva in viata ta, deoparte, macar la culcare. Nu te culca la ore mici. Daca poti, incearca sa te culci imediat dupa orele 21 pentru un timp - intre 21-24 prinzi cele mai bune si cele mai odihnitoare ore de somn (medicii o zic!). Inlatura orice sursa de lumina din camera unde dormi, orice zgomot care ti-ar putea distrage atentia, inclusiv ticaitul ceasului desteptator, fa o baie inainte de culcare (desi la mine are efect invers, ma revigoreaza si nu mai pot dormi un timp, la cei mai multi are efect invers, ajuta la somn), si/sau fa putina miscare inainte de culcare. Ia cina mai devreme, si nu minca prea mult. Ocupa-ti timpul seara cu ceva placut, linistitor, nu te uita la filme de groaza, actiune, nu asculta muzica dura (heavy-metal, trash, sau ceva de genul). Cam acestea sunt sfaturile ce ti le pot da. Ce sa nu faci, neaparat - nu apela la medicamente - cele mai multe sunt droguri, si vei deveni dependenta de ele.

| BRG a răspuns:

Poate te ajută un masaj, făcut de prietenul tău, ce zici?

| campanario a răspuns:

Pai inainte de culcare, sa bei un ceai de valeriana, sau lapte caldutz. Nu dormii foarte tarziu pentru ca nu te ajuta la nimic. Si pe mine ma costa mult sa adorm de aceea ma pun devreme in pat. Pupici, un somn linistit si vise frumoase iti doresc!

| AleandraIleana98 a răspuns:

Exact asta patesc si eu noapte nu pot sa dorm dar dimineata m-as scula tarziu

| perla a răspuns:

Citeste rugaciunile de seara sa vezi ce frumoase sunt si in timp ce le citesti sa vezi ca iti vine somnuu ca sunt lungi!

| Nebuneală a răspuns:

Bunahappy! Cred ca ai insomniwinking!

| SEAL a răspuns:

Incearca sa nu mai bei cola

| Dede_1899 a răspuns:

Am avut o astfel de problema si m-am tratat cu ceai ...este un ceai pentru somn linistit il bei inainte de culcare, fierbinte.Iti da o senzatie de molesire.La mine a functionat. Succes!

| alinaioana12 a răspuns:

Mergi la medic sa-ti prescrie niste medicamente.