| andrei2000sima190 a întrebat:

Buna seara, sâmbătă seara am simtit o apasare in capul pieptului, un nod ușor in gat si eram foarte neliniștit, aveam o frica mare si nu știu de ce, imi era frica sa nu patesc ceva, de o luna si ceva sunt plecat in străinătate. Pana acum nu am avut nimic, ziua mi-e mai bine, rar mai apare nodul in gat dar dispare destul de repede, pofta de mancare nu o mai am ca înainte, nu imi este rau nu nimic, acum ziua sunt mai bine, seara tot sunt neliniștit si tot simt o senzatie de nod in gat dar usoara, ar trebui sa ma îngrijorez, ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

Psihoterapie sau / și o consultație la medicul psihiatru.

| andrei2000sima190 explică (pentru BuLaNNNeL):

Momentan nu sunt in Romania, o sa ma duc cand ajung in tara

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru andrei2000sima190):

Până atunci, încearcă să identifici cauza/cauzele care-ți generează aceste simptome. Toate aceste tulburări sunt datorate sistemului nervos afectat. Câteodată nu "simți" că "faci infarct"?
Încearcă să identifici si sa pui "lanterna" pe acea/acele cauze pentru a le analiza foarte bine și vei vedea că nu există motive reale (te va ajuta sa te calmezi). Dar macar psihoterapie, iar daca se agravează direct psihiatru pentru că nu va trece de la sine niciodată.

| andrei2000sima190 explică (pentru BuLaNNNeL):

Pai in general ma enervez uneori pe la munca, dorul de casa si certuri cu iubita, altceva nu stiu care ar fi problema

| YesorNo a răspuns:

Cred ca e un atac de panica. Multa lume pateste asta. Ar trebui sa incerci sa fii mai calm, pot aparea probleme cu inima

| andrei2000sima190 explică (pentru YesorNo):

Incerc sa ma calmez dar nu reusesc deloc, nu stiu daca e buna aplicația telefonului, dar acolo imi testez bătăile inimii si cand nu fac nimic sunt cam 50-55 pe minut, cand merg sau sunt in picioare intre 60 si 70

| YesorNo a răspuns (pentru andrei2000sima190):

Pot sa iti dau o recomandare pe care si eu am primit-o la un moment dat. Acum 4 ani de zile am trecut printr-o faza mai naspa, ma panicam foarte repede, parca traiam cu frica de a nu pati ceva rau. Bineinteles imi crestea tensiunea si aveam atacuri de panica. De la asta au urmat durerile de piept si cele de inima. Atunci am auzit ca usturoiul scade tensiunea. Asa am ajuns eu in fiecare zi sa mananc aproape jumatate de "caciulie" de usutoroi. Si ce e drept, dupa cateva luni nu mai simteam nicio durere de inima si nici atacuri de panica nu mai aveam. Nu stiu daca ar functiona si la tine, dar am zis sa incerc sa iti spun prin ce am trecut eu si cum am rezolvat. Oricum atacurile de panica pot fi controlate si prin gandurile tale. Sa preiei controlul asupra mintii tale. Si inainte de toate ar fi bine sa mergi la un doctor. Cel mai probabil iti va da niste pastile de inima, ca sa iti induca o stare de calm.