| Alexandru7890 a întrebat:

Bună seara! Vin și eu cu o întrebare de la un copil naiv de 16 ani pentru toți fumătorii, pentru cei care vor sa își dea cu părerea și pentru o asistenta sau un medic de pe aici. Daca am fumat 2 ani la rand tigari de la 14 ani, și acum m-am lăsat de 2 luni și m-am reapucat de vape uri dar le am lăsat și pe astea.Ce îmbunătățiri pot simții, mă pot gândii la cancer pulmonar sau la alte boli pulmonare? Dacă am avut unele seri în care când stăteam culcat pe perna nu puteam sa respir sa ma îngrijorez? Am făcut și analize și tot și toate au iesit perfect.Astept răspunsuri și ideal ar fi sa primesc mult ajutor din partea voastră v as fi foarte recunoscător.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
26 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

Nu trebuia să te apuci de fumat. Fumatul este nociv pentru organism.

| Kufu95 a răspuns:

Unchiul meu a avut apă la plămâni din cauza vapării, eu zic să te lași și de asta.

| Alexandru7890 explică (pentru Kufu95):

Am înțeles mersi.In prezent m-am lăsat de toate.Cand voi simții o îmbunătățire? E cazul la 16 ani sa ma gândesc la cancer?

| Alexandru7890 explică (pentru Cipi1212):

înțeles mersi.In prezent m-am lăsat de toate.Cand voi simții o îmbunătățire? E cazul la 16 ani sa ma gândesc la cancer?

| Kufu95 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Nu ai cum să faci cancer așa repede, trebuie să fumezi multă vreme.

| Alexandru7890 explică (pentru Kufu95):

Atunci respirația grea și astea durerile de cap ameteala sunt probleme usoare ale fumatul/vapatului?

| Kufu95 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Da.

| sierra1 a răspuns:

"am fumat 2 ani la rand tigari de la 14 ani... nu puteam sa respir sa ma îngrijorez?"

oooo da, și incă cum. Fă-ți o radiografie urgent!

| KovacsB a răspuns:

Daca te-ai lasat este tot ce conteaza.Eu am fumat vreo 10 ani si am reusit sa ma las.Am observat imbunatatiri in toate planurile.

| Alexandru7890 explică (pentru KovacsB):

înțeles mersi.In prezent m-am lăsat de toate.Cand voi simții o îmbunătățire? E cazul la 16 anir sa ma gândesc la cancer?

| Alexandru7890 explică (pentru sierra1):

Ce poate fi

| KovacsB a răspuns (pentru Alexandru7890):

Bunicul a fumat vreo 60 de ani pana cand a facut cancer.

| Alexandru7890 explică (pentru KovacsB):

Și astea durerile de cap și respiratue greoaie subt efectele usoare?

| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti simtii nimic pana nu este prea tarziu, ca asa apare cancerul pulmonar, este descoperit azi si in cateva luni esti deja sub pamant.

De ce nu mergi sa-ti faci o radiografie pulmonara, care-ti spune clar care-i starea plamanilor tai?

Pe forum nu avem nici asistente medicale si nici medici, aici iti dam raspunsuri din experinta proprie, sau a celor din familie ori a cunsocutilor nostri, ori din ce am citit.

| Alexandru7890 explică (pentru Violleta2022):

Pai și de ce sa fac eu o radiografie dacă părinții nu știu ca eu am fumat deloc? Și de ce sa nu stau încă 1 săptămâna și îmi revine respirația la loc și sunt bine? Toți mi au spus ca respiratie grea și durerile de cap și amețelile sunt rezultatul cel mai ușor al vapatului/fumatului.

| Cipi1212 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Nu. Totuși încearcă să nu stai într-o cameră unde se fumează pentru că poți fi fumător pasiv. Fumatul pasiv este mai periculos.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Spune adevarul, ca oricum il vor afla, doar ca-i recomandat sa-l afle azi, cand inca se mai poate face ceva pentru tine si sanatatea ta.

Totuși crezi ca dacă merg sa fac o radiografie și ajung la medic e cazul sa nu mai ma gândesc la cancer și la altele? crezi ca exista vrei salvare pentru mine? am doar 16 ani

Cu siguranta scapi de stres, daca mergi imediat la medic si afli adevarul.
Este posibil doar sa fie o banala bronsita, o raceala, posibil covid sau inceput de astm, sau cine stie, dar statul acasa nu te vindeca, dimpotriva infectia din plamani se amplifica, starile de rau se intetesc si daca este cu adevarat ceva nasol la plamani, atunci risti ca intr-o zi sa nu te mai poti ridca din pat sa nu mai poti respira deloc si atunci ajungi la spital.

Mergi la medicul de familie, fiindca poti merge singur si este musai sa-i ceri raze la plamani, spunandu-i medicului adevarul despre fumat de la 14 anisori, despre vapat samd, ca sa stie gravitatea situatiei, ca altfel nu-ti da radiografie.
Radiografiile astea se fac la spitalele pneumologie dar se pot face si la spitalele normale, fiindca au aparate pentru raze.

Am înțeles, așa o să fac.Singura mea teama este ca aud peste tot bunicul a fumat pana la 100 de ani si nu a avut nimic a murit cu țigarete în gura șamd.Si de aceea m-am apucat și eu. Dupa 2 luni de lăsat de țigări ma simțeam bine alergam și nu oboseam și ca un prost m-am apucat iar de vape

Tutunul nu este atat de periculos cum este vaparea, fiindca tutunul este planta uscata care face rau pe termen lung, dar vapingul si inhalarea aburului care contine substanta chimica, aia intra direct in plamani si omoara celulele plamanilor.

Vape nu am fumat nici măcar 1 an.Singura mea temere este ca nu vreau sa ma gândesc la cancer poate sa fie orice tratabil dar nu cancer

Deci, orice se poate rezolva cand este luat din pripa, chiar si cancerul poate fi rapus.

Doamne ajuta și ție și familiei tale

Multumesc! Asemenea si tie!

| sierra1 a răspuns (pentru Alexandru7890):

Fă-ți o radiografie (cum mai ziceam) apoi ne spui si nouă!