anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! Știe cineva un tratament bun pentru bătături (clavus)? Mă în principal la tratamente farmaceutice, dar dacă sunt și metode naturale cu care ați scăpat, aștept orice sfat. Mama mea are una mare de ani buni în talpă. A scos-o chirurgical acum vreo 10 ani, dar la câteva luni după ce a scos-o i s-a refăcut. A încercat cu plasturi, dar nu ajută.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Bataturile, mai ales cele din talpa, nu se vindeca. Este la farmacii Duofilm. Se face cum a spus Violleta2022 si pui acest tratament. Atentie! Citeste instructiunile cu atentie.

| Anamaria9916 a răspuns (pentru Salontanul):

Nu știam că nu se vindecă... E bine de știut, măcar de aș găsi ceva ce să îi inceteze durerea... O să merg la farmacie și o să iau. Mulțumesc mult! happy

| Violleta2022 a răspuns (pentru Anamaria9916):

Duofilmul este o substanta mai scumpa care contine aspirina (acid salicilic), deci ceea ce eu ti-am spus deja sa faci, simplu si extrem de ieftin: zdrobesti cateva aspirine, le amesteci cu 1-2 picaturi de apa, doar cat sa se faca ca o pasta groasa, precum pasta de dinti si o pui in gaura care a ramas dupa curatarea bataturii. A doua zi cureti locul si vei vedea ca se mai poate lua din pielea afectata de ciuperca. la nevoie, se aplica aceasta pasta de aspirina pentru cateva zile si se contina scoaterea pielii moarte din gaura, pana ce dispare totul si ramane pielea curata.

https://comenzi.farmaciatei.ro/......el-p302365

Atentie, aceasta ciuperca este extrem de contagioasa, si se poate lau la oricine umbla cu papucii mamei tale sau calca pe podeaua uda din baie, unde mama ta a calcat cu acel picior infectat cu ciuperca.

| Anamaria9916 a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu știam că e contagioasă, mulțumesc mult, i-am spus deja, în seara asta încearcă happy

| Violleta2022 a răspuns:

Se inmoaie piciorele in apa cat mai calda posibil, se curata batatura cu un cutit special, ca sa elimini pielea batuta si se pune o pasta formata din 1-2 aspirine pisate cu 1 picatura de apa, dupa care se astupa cu un plasture.

| Anamaria9916 a răspuns (pentru Violleta2022):

Mulțumesc mult! E de tăiat și-o taie, dar nu cred că a încercat și cu aspirină.

| Anamaria9916 a răspuns:

De ce nu aș recunoaște dacă aș avea? laughing E o platformă cu necunoscuți. Nu ai putut dormi de grijă? Dacă ești atât de curios am, una și mică, nu am nici ce tăia de ea, pentru mine nu reprezintă o problemă că nu doare, la ce am eu trece cu orice. Dar maică-mea are una de vreo 30 de ani. Te-ai mai liniștit acum? laughing Oricum, lăsând caterinca de o parte, mulțumesc de recomandare!