Posibil din cauza unei supărări. Evită conflictele, chiar dacă este nevoie să pleci de la fața locului, sau chiar dacă este nevoie să închizi telefonul. Eu așa fac când cineva vrea să îmi distrugă buna dispoziție.
1. Întindere și tensiune musculară: Mușchii gâtului sunt deosebit de sensibili la suprasolicitare și stres mecanic. Activitățile repetitive care implică mișcări ale gâtului sau menținerea unei poziții fixe pentru perioade lungi pot duce la tensionarea mușchilor din jurul venelor jugulare. Această tensiune poate exercita presiune asupra vaselor de sânge, creând senzația de durere și disconfort în zona venei gâtului.
2. Postura necorespunzătoare: Poziția incorectă a gâtului și capului, în special în timpul lucrului la calculator sau al utilizării telefonului mobil, poate cauza presiune excesivă asupra structurilor vasculare și musculare ale gâtului. Această poziție forțată poate duce la comprimarea venelor și la apariția durerii, mai ales când capul este menținut înclinat înainte pentru perioade îndelungate.
3. Suprasolicitare fizică: Activitățile fizice intense sau exercițiile care implică mișcări bruște ale gâtului pot suprasolicita mușchii și țesuturile din jurul venelor jugulare. Acest lucru poate duce la inflamație locală și la apariția durerii în zona venei gâtului, mai ales când mișcările sunt executate fără încălzire prealabilă sau cu tehnică incorectă.
Buna, multumesc de raspuns, dar dureri de gat nu am, am avut la vena de la tampla stanga, iar acum parca a coborat durerea foarte putin sub ochiul stang