| ContNmc7 a întrebat:

Am o intrebare pentru voi. Am mai pus intrebari legate de kg mele deoarece nu sunt chiar in forma, am 65 kg si 155 cm. Nu e bine, stiu si azi am inceput sa fac sport. Intrebarea mea este, in fiecare zi fac 6000 de pasi, este bine asa? Cam cate kalorii dau jos la 6000 de pasi? Sau cati pasi trebuie sa fac pe zi pentru a putea slabi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Radandam a răspuns:

Daca faci 6000 de pași doar mers, fara sa ii faci in alergare pentu a depune efort ii faci degeaba. Incepe cu acesti 6000 de pași, si progreseaza saptamanal adaugand inca 1000 de pași. Poți alerga chiar si in curte daca ai un spatiu mare.Si pe langa alergat, incearca sa faci si abdomene simple, macar 20 daca reusesti sa faci pe zi e bine pentru inceput. Poti face cate 5 abdomene a cate 4 serii, asa o sa iti fie mai usor pentru inceput.Si incerca pe cat poti sa ai o alimentatie cat mai corecta.Iti urez bafta, si nu uita ca cel mai important lucru este sa nu renunti.O sa reusesti, dar totul vine pas cu pas.Bafta!

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numarul de calorii pierdute e variabil in functie de ritmul de efort, de inclinarea planului pe care mergi, de inaltime, de varsta. Nu exista un numar de pasi pe care ar trebui sa-l faci ca sa slabesti. In timp ce mersul e pentru unii cea mai la indemana metoda de a consuma niste calorii, principala modalitate de slabit nu e prin miscare, ci prin dieta. E simplu, caloriile pe care le mananci minus caloriile pe care le consumi sunt caloriile pe care le pui pe tine. Daca cheltuiesti mai multa energie decat introduci, vei slabi. Incepe sa numeri orientativ caloriile si in functie de metabolismul bazal (pe care il poti afla cel putin aproximativ aici: https://www.active.com/fitness/calculators/bmr), adica ce consuma corpul tau pe functiile lui daca esti doar in repaus, si efortul pe care il depui, ai grija sa fii pe un deficit caloric (nu foarte mare, de 300-400 kcal pe zi) si vei vedea rezultate. Ideea e ca, daca vrei sa slabesti, trebuie sa nu te astepti la rezultate imediate, deci sa ai rabdare, sa fii cumpatata si sa iti pastrezi un oarecare echilibru si atunci cand termini cu dieta

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cam cate kalorio dau jos la 6000 de pasi?"

depinde de ritm. Fă-l să fie alert, ai mai mare succes așa

| Tian44 a răspuns:

Lasa caloriile, fiecare om are metabolismul sau, tu daca esti facuta sa ai kg in plus, asa o sa fi toata viata. Fa 30 de minute sport intens zilnic si mananca multe fructe, legume, carne de pui, lasa painea deoparte si mancarurile prajite, si desigur zaharul deoparte tongue orice dulce e dezavantaj.