|

Bună, TPU! Am un prieten care îmi spune că uită foarte repede, un fel de tulburare de memorie, incapacitate de reținere. De ex., azi știe vârsta părinților sau data de naștere, dar peste câteva zile le uită. După ce am studiat puțin niște materiale la facultate aș putea spune că e un fel de uitare parțială, dar nu-mi pot da seama și nu găsesc răspunsuri clare. Dacă mă iau după ceea ce scrie pe net, înțeleg doar că e cauzată de stres, oboseală, anxietate sau alte boli mai grave uitarea asta, dar nu-mi pot explica de ce uită în special datele și asta încă de când era mic. Care e explicația? Dacă cunoașteți cazuri similare, cât de departe poate duce asta? Știu că doar un medic ar putea spune ceva clar, dar vreau păreri dacă știți câte ceva

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pe lumea asta sunt oameni care sunt focusati pe date si stiinte exacte si altii pe chestii artistice, inventii, inovatii, arte, desen, samd.
Asadar, depinde de natura fiecarui om si de abilitatile lui native, sa se focuseze pe ceva artistic, matematic, samd.
Nu-i musai sa aiba o problema psihica sau anexietate, ori Alzheimer doar pentru ca sa nu tine minte zilele de nastere, ci pur si simplu nu-i genul care sa-l intereseze si sa le memoreze.

1 răspuns: