Hiperglicemia nu are acele simptome, deci ce simti tu nu are legatura cu asta. Simptomele hiperglicemiei sunt urinatul in exces si setea permanenta.
Trigliceridele crescute se datoreaza unui regim alimentar prost, asociat cu predispozitie genetica. Valoarea lor mare duce la formarea de placi de aterom - ateroscleroza.
Un regim alimentar normal, sport si renuntarea la alcool vor normaliza cel putin partial valorile trigliceridelor. Sigur, nu vei putea topi placile de aterom deja aparute, dar la varsta ta acestea sunt mici si nu ar trebui sa puna probleme in viitor. Incearca ca vreme de 6 luni sa mananci numai mancare gatita cu multe legume si doar carne slaba, dulciuri cat mai putine si numai facute in casa, sa nu fumezi (nici pasiv) si sa nu consumi alcool si sa faci sport si vei vedea imbunatatiri semnificative. In 2-3 ani de regim sanatos de viata poti atinge chiar valori normale.
Multumesc frumos de sfaturi! M-am incurcat eu crezand ca triglicemia este glicemia... In ultimele doua ziile tot timpu imi este sete si am buzele uscate si simt ca tremur si sunt tulburat. Nu stiu de ce cand nu mi-au facut si glicemia cand eu am cerut asta...In schimb in urina glucoza lipseste si mi-a iesit negativ..Am si aparat acasa pentru masurarea glicemiei si imi arata 80-90 si o data am avut 100 dar apare o fata zambitoare ca fiind bine.
Trigliceridele nu au treaba cu diabetul, trebuia sa-ti faci si glicemia daca voiai sa stii cum stai din punctul asta de vedere. Cresterea trigliceridelor apare de la excesul de dulciuri si alcool.
Cine are trigliceridele la nivel prea ridicat risca sa sufere de ateroscleroza, pancreatitis si boli cardiace, etc.
Veste buna e ca se poate scadea nivelul printr-o dieta sanatoasa, sport, evitarea excesului de alcool si fumat.
sursa:http://www.ehowenespanol.com/......re_360283/