| Lodovica a întrebat:

Buna TPU.In ultimul timp mi-au aparut puncte negre pe dintii din fata.Din fata asta ma rusinez enorm sa zimbesc macar ca daca nu te uiti la pete am niste dinti frumosi.Ce puteti sa-mi recomandtai in afara de dentist la care oricum voi merge? Va enorm ca imi fac griji foarte mari.PLEASE AJUTOOR!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Clawd3lw a răspuns:

Daca mergi la dentist de ce ne intrebi pe noi. El va sti mai bine decat oricare dintre noi ce e de facut.
Dar daca tot ai intrebat, incearca :
- reduceţi cantităţile de cafea, vin roşu şi tutun consumate. Acestea reprezintă cele mai întâlnite cauze ale dinţilor pătaţi;
- încercaţi să consumaţi cât mai multe crudităţi. Acestea reprezintă o gustare sănătoasă şi vă ajută şi la curăţarea danturii;
- căpşunile au efect natural de albire şi sunt bogate în vitamina C. Acestea sunt un remediu „gustos" şi sănătos împotriva îngălbenirii dinţilor;
- folosiţi aţa dentară zilnic. Petele se formează uşor între dinţi, iar aţa dentară este cea mai uşoară soluţie de curăţare;
- periaţi-vă dinţii la fiecare 12 ore şi schimbaţi periuţa de dinţi cât mai des. Cele vechi nu pot îndepărta placa, formându-se astfel bacteriile;
- adăugaţi puţină sare pe pasta dinţi înainte de periaj. Granulele fine de sare vor îndepărta şi reduceţi petele galbene;
- un alt remediu natural îl constituie frecarea dinţilor cu frunze de dafin, de două ori pe săptămână;
- bicarbonatul de amoniu vă ajută nu numai la îndepărtarea petelor, ci şi distruge bacteriile care cauzează placa şi reduce nivelul acizilor care atacă smalţul dinţilor.

| Elsker a răspuns:

Nu ai ce face si nu incerca leacuri babesti pentru ca ti-ai putea slabi maltul. Doar dentistul te poate ajuta. Nu e o problema foarte grava, iti va face o curatire, iar dintii tai vor arata dupa aceea foarte sanatosi.