anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-a iesit, la sfarsitul saptamanii trecute un cos, acesta transformandu-se in furuncul luni.

Pe ceafa mi-a iesit un furuncul, dar cu ajutorul ibuprofenului si cremei Ichtiol10℅ mi-a trecut(ibuprofen 200 mg de 3 ori pe zi fiindca am 15 ani)

Furunculul de pe nas s-ainflamat si am senzatia ca si inauntru s-a inflamat.

Din greseala am dat peste el, dar puroi nu a iesit deloc.

As merge la dermatolog sau ORL-ist dar medicul de familie e in concediu.

Ce sa fac, imi ies furunculi des(de mic), dar niciunul nu s-a umflat asa?

Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Peridava a răspuns:

Acum, pana vine medicul tau, du-te la chirurgie-urgenta, ca sa ti-l curete. De ce folositi voi ibuprofen pentru orice?
Cand vine medicul, sa-ti dea o trimitere pentru analize. Problema ta e in alimentatie sau ceva cu ficatul.

| anonim_4396 explică (pentru Peridava):

Buna! Azi am fost la chirurg si l-a curatat si pansat, zicand ca sa iau in continuare ibuprofen si mi-a dat oxacilina si ranitidina.
Oare sa mai aplic ichtiol, a spus ca bine ca l-am aplicat, altfel se inflama mai tare, dar nu mi-a spus daca sa-l folosesc sau nu

| Peridava a răspuns (pentru anonim_4396):

In locul Ichtiolului ti-a dat altceva. Foloseste doar ce ai in reteta. Locul este deja curatat. Nu ti-a spus sa mergi la pansat (schimb de pansament)?