Întrebare recomandată | 1Voineoska1 a întrebat:

Buna TPU si utilizatori ai acestuia! Am o problema... putin cam grava pe care as vrea sa v-o pun.Prietena mea are ceva alb in par,la radacini.Ea crede ca e doar matreata.Dar o data,s-a gandit cumva sa "scobeasca"acolo in par.Iar de fiecare data cand "scobeste"acolo cu ceva, chestiile alea albe se intind si pe fierele de par.Au forma rotunda sau deformata cateodata de culoare alba sau portocaliu (cateodata portocaliu). Este foarte ingrijoarata si mi-a spus cand aflu raspunsul sa fiu sincera cu ea.deci intrebarea mea este:Ce sunt chestiile alea albe:matreata sau altceva si cum se indeparteaza din par? Mutumesc anticipat. happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| tuGatita a răspuns:

Hei zi-i sa stea linistita ca paduchi nu sunt. am avut in trecut ceva de genul, tot asa am observat cand ma scarpinam. Am luat un alt sampon, de la magazin naturist si mi s-a dus in timp, spalat la 2 zile. E matreata, o forma mai severa.

8 răspunsuri:
| Empathizer a răspuns:

E o dermatita seboreica. Sa nu mai scobeasca cojitele si sa mearga sa o vada un dermatolog.

| IrimieRaluca a răspuns:

Poate sa fie matreata. Daca foloseste din abundenta produse de coafat si nu isi curata temeinic si regulat parul, acestea se depun pe scalp. Ramane ca o coaja iar in timp, poate sa duc la caderea masiva parului.
Ar trebui sa incerce sa foloseasca mai putine produse de coafat, si sa incerce sa isi spele parul de 3 ori pe saptamana. Poate fi nevoie si sa isi schimbe samponul...

| EmoDoll a răspuns:

Pot fii si paduchi, mai bine du-te la un doctor

| danielaxyz a răspuns:

Paduchi sigur, adica oua de paduchi, exista sampon la farmacie pentru asa ceva

| theionika a răspuns:

Pai insemna ca are o boala a pielii trebuie tratata urgent

| CamiiBăă a răspuns:

Buna! Sigur nu e matreatastraight face.E altceva care se poate trata cu ajutorul medicului dermatolog.Cu placere! Daca a mers metoda mea..si ai rezolvat cu ajutorul medicului poate imi dai Fundabatting eyelashes. Daca ai rezolvat fara medic... Poate ne spui cum ai rezolvatwinking.

| 1Voineoska1 explică (pentru IrimieRaluca):

Nu foloseste produse de coafat si nu foloseste sampon pentru adulti gen Head&Shoulders sau alte tampenii, ea foleste din alea....Jonshon's Baby sau cum s-or numi.