anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

slabirea excesva opreste ciclul menstrual? Am slabit mult, in jur de 40-50 de kg intr-un an prin infometare sa zic asa si de 4 luni nu mai am ciclu. De 2 luni mananc normal dar degeaba. tot nu apare. Trebuie sa ma ingrijorez? Ce sa fac? Va rog un raspuns.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, slabirea prin infometare duce la dereglari hormonale majore, cu amenoree (definitiva sau reverisbila prin tratament), infertilitate (tratabila sau nu) si, posibil, menopauza precoce. Nu este suficient sa mananci normal, poti avea nevoie de tratament endocrinologic. In liceu, o colega de-ale mele a slabit dramatic (20 de kilograme in mai putin de un an) si a patit acelasi lucru ca si tine. Din cauza dereglarilor hormonale nu a mai avut menstra si a continuat sa lsbeasca chiar mancand normal pana a ajuns la 35 de kilograme (avea 175-176 cm). Apoi a ajuns la Institutul Parhon din Bucuresti unde a fost tratata si a reusit dupa vreo doi ani de tratamente (a stat aproape numai internata in acest timp) sa aiba din nou menstruatii si sa revina la o greutate normala. Nu mai poate avea niciodata copii, dar asta este pretul platit pentru infometarea de atunci.

| ÁnΌMŀŠ a răspuns (pentru Brigaela):

Multumesc mult pentru raspuns, fara tratament chiar nu se mai poate regla de la sine?sad

| Brigaela a răspuns (pentru ÁnΌMŀŠ):

La modul in care ai slabit, nu cred. Oricum, nu poti risca, fiindca dupa cum observi fosta mea colega a ramas cu sechele grave si s-a chinuit enorm pana a ajuns la un echilibru, desi, din cate imi amintesc eu, a ajuns la medic dupa doua luni de amenoree

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Slăbirea excesivă în primul rând duce la anorexie și de aici tot haosul.
Duce la lipsa menstrei, duce la dezechilibrul hidroelectrolitic, anemie severă, etc.
Bea ceai de crețișoară și învață să mănânci, nu să-ți pui sănătatea în pericol.
Pa, pa.