| oliviaaa a întrebat:

Buna tuturor deci as vrea sa ma ajutati un pic (fetele) de fiecare data cind imi vine menstruatia imi vine pe neprins de veste adica este neregulata sau dezregulata nu stiu cum sa-i spun, si deci trebuia sa-mi vina pe 1 dar azi e 4 si asa de fiecare data vine mai tirziua cum pot sa imi regulez menstruatia si daca nu stitti macar cum pot sa aflu pe ce data imi vine, daca am uitat pe ce data mi-a venit data trecuta, tin sa menstionez ca tine in jurul la 6 sau 5 -7 zile in fine, va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fiecare fetita isi noteaza pe un calendar prima zi a unei menstrauatii, asa ca este foarte simplu sa stii cand a inceput anterioara menstra. Daca ai menstruatii neregulate, dar peste 16 ani, trebuie sa te vada un endocrinolog pentru a afla cauza si a o trata. Dar fii atenta ca un ciclu menstrual cu durata fixa dar mai mare de 28 de zile (pana la 35 de zile) tot regulat si normal este.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
In general, in primii 2 ani, ciclul menstrual este neregulat.Nu te ingrijora daca dupa prima menstruatie, o luna sau doua nu se intampla nimic, este absolut NORMAL.Treptat,ciclul menstrual se va regla la aproximativ 28 de zile, considerandu-se normal si un ciclu intre 21-35 de zile.In general, sa stii ca menstruatia dureaza 3-7 zile, dar poate varia de la organism la organism.
Eu zic ca daca tot te ingrijoreaza acest lucru, este bine sa vorbesti cu parintii, cu un medic sau cu un adult.
Sanatate si s-auzim numai de bine!
Te pup!

| AiEnmaYuuki a răspuns:

Imi pare rau sa-ti zic, dar e un lucru normal sa nu-ti vina de fiecare data in aceeasi zi din luna.Asta pentru ca ciclul ni se reguleaza abia dupa vreo 3, 4 ani.Singurul lucru care ti l-ar regla ar fi anticonceptionalele, dar nu ti le recomand.De obicei inainte sa-ti vina ar trebui sa te doara ceva, sau sa te simti intr-un fel diferit, sa-ti iasa mai multe cosuri, trebuie sa observi ce e diferit la tine inainte de a-ti veni, pentru ca la fiecare se manifesta intr-un mod diferit.Bafta

| cry99 a răspuns:

Are dreptate si mie la fel mi se pare, desi nu te supara dar esti la inceputul menstruatiei fiindca daca da si mie mi s-a intamplat la fel primele 3 luni mi-a venit cu intarzieri ori mult mai devreme, dupa aceea timp de o luna nu mi-a venit iar abia acum este cat de cat mai regulat si totusi am de un an si jumatate.dar nu te speria o sa se regleze cu timpul! Bafta, sper ca te-am ajutat!