Mi se pare imposibil sa fi slabit atat de mult atat de repede cu alimentatie sanatoasa si suficienta. Dereglarea hormonala pe care o ai (care depaseste deja normalitatea la varsta ta) se datoreaza pierderii prea mari de greutate. Nu stiu cine ti-a recomandat si supravegheat cura, dar trebuia sa stii ca in 4 luni nu aveai voie sa pierzi mai mult de 10 kilograme (de preferat 8). E posibil sa te reechilibrezi spontan, dar e posibil sa ramai cu amenoree secundara si sterilitate, de aceea iti recomand sa mergi al un endocrinolog cat de repede poti.
Bună.
Poți faci un ecograf pelvian și dozările hormonale.
Ceaiul de crețișoară este un stimulator hormonal natural care reglează menstra.
Pa, pa.
Nu stiu care ar putea fi raspunsul corect, dar ca sa te linistesc, si eu aveam in primii ani de 3 ori pe an, vreo trei, patru ani, probabil sunt ceva dereglari.
Nu este normal. Mergi la un medic ginecolog bun si fa-ti niste investigatii. Eu pe la varsta ta aveam asa si apoi am ajuns sa ma operez pentru ca am facut chisturi ovariene. Dereglarile hormonale trebuie tratate de la cele mai mici simptome, nu-ti face griji daca-ti va prescrie anticonceptionale, nu prezinta niciun pericol chiar daca ai doar 14 ani
Pai cred ca am slabit repede deoarece aveam de unde. Aveam 80 kg la 13 ani si la 160 inaltime. Acum incerc sa mai dau jos 5 kg dar nu se mai duc deloc. Deci nu cred ca a fost prea mare pierderea.
Am vorbit si cu ale mele colege, unele au avut dereglari, altele nu.dar de 7 luni cam niciuna nu a avut.
Imi e frica de ginecolog cam in ce consta un control la el? ca sincer nuprea imi vine sa ma duc sa fiu pipaita.chiar daca e in scop medical. Eventual m-as duce la un medic endocrinolog
VulpeaDinUmbra întreabă: