| angelica_6253 a întrebat:

Vreau si eu sa stiu cum pot sa-mi opresc menstra, adica vine mai abudenta
ce sa fac sa vina mai dimensionata?
Help me please!crying

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MariuZ a răspuns:

Vitamina K...

10 răspunsuri:
| LuS[z] a răspuns:

Nu ai ce sa faci.Se regleaza cu timpul varstei.sorrysad

| NowRelax a răspuns:

Du-te si fa-ti un control medical. Este posibil sa fii racita.Nu lua medicamente dupa ureche pentru ca pot fi foarte periculoase.

Răspuns utilizator avertizat
| lost.in.rain a răspuns:

Ti-as recomanda un control medical.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Cel mai indicat lucru e un control la medic.

soothe
| soothe a răspuns:

1. Deficit de energie. Constitutie slaba, alimentatia neadecvata sau surmenaj. Energia nu poate "tine" sangele in vasele de sange si de aceea se produce sangerare excesiva;
2. "Excess" de căldură in organism. Yang in exces, cauzat de stres mancare condimentata sau expunere la caladura (vara de exemplu);
3. "Stagnarea" sangelui. Stagnare pe termen lung a circulatiei sangelui, după avort sau alte cauze.
Aceste cauze pot fi de sine statatoare sau in combinatie. Un practician de medicina chineza (acupuncturist de exemplu) care te consulta iti poate spune mai multe functie de alte semne si simptome. Tratament - cu acupunctura, acupresura, dieta, fitoterapie.
Medicina chineza este cea mai eficienta aici. Poti merge la medic sa verifici daca sunt si alte cauze (endometrioza de ex – desi asta se incadreaza in 3 de mai sus). Partea proasta este ca medicul iti poate foarte probabil tratament cu hormoni/ anticonceptionale care este cea mai paguboasa solutie.
Menstruatia prea abundenta iti epuizeaza organismul in timp - nici pe departe nu este o chestie sanatoasa si "detox". LA sfarsitul ciclului bea 2 zile supa de gaina, facut in casa, fiarta indelung cu multe legume (bea numai zeama, toata), si ia timp de o saptamana Dan Gui / Angelica Sinensis (daca nu te incadrezi la sectiunea 2) - se gaseste pe la farmacii si in Ro.
Multa sanatate!

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Intre menstre fa mult sport si alimenteaza-te sanatos: multe fructe si legume in special de culoare verde. Ele contin vitamina K care limiteaza hemoragiile.

| arrriadna a răspuns:

Salut. N-am inteles: vine abundenta "recent" sau "asa e ciclul tau in mod normal"? Daca asa iti e tie normal... nu prea ai ce face. Daca a crescut sa zicem de la 3 zile la 7 baga si tu calciu cu D3 si fier si isi revine. Io am crezut ca e poveste faza cu fierul, dar nu-i.
Daca vrei sa o "amani" cum fac sportivele vezi rasp lui MariuZ. Dar luna urmatoare "te rupe", deci nu recomand.
Ca precautie mergi la un control sa nu fii racita dupa iarna si sa se fi dat peste cap din cauza asta.
Oricum "fufu" e singurul organ care se curata singur. Va curge cat este nevoie. Asta nu inseamna ca trebuie za si zaci din cauza asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa mergi la un control la ginecolog si el iti prescrie niste anticonceptionale... dupa doua trei lni dupa ce iei anticonceptionale ar trebui sa ti se regleze dar nu lua dupa capu tau mai bine mergi la un ginecolog

| anemary1987 a răspuns:

Stii, cu chestiile astea am realizat si eu d-abia acum o luna ca nu este de glumit; ambudenta menstrei poate fii cauzata de o raceala care se poate trata, o mai poate cauza si vreo infectie... tu ai vrea sa opresti menstra dar si ea daca nu se elimina atunci poate fii mai grav deoarece se pot forma cheaguri de sange pe uter denumite chisturi; sfatul meu este sa consulti un medic ginecoloc sau de ce nu medicul de familie(se mai opreste cu vitamina "K"-dar nu abuza si mergi la medic)