| 123456_7142 a întrebat:

Buna ziua am facut zona zoster ce tratament pot sa urmez si cum pot scapa de ea astept un raspuns va multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Medicul de boli infectioase iti va recomanda un antiviral (probabil aciclovir sau zovirax) unguent plus sau minus comprimate orale.

Abh
| Abh a răspuns:

Se dezinfecteaza si pudreaza cu talc leziunile; pomezile sunt categoric nerecomandate, repaus si, mai ales, luarea de analgezice cat mai precoce posibil. La bolnavii in varsta, la subiectii imunodeprimati si la cei la care boala este foarte intinsa sau antreneaza dureri mari, se prescriu in plus antiviralele (aciclovir), administrate pe cale intravenoasa in tratament de atac, apoi pe cale orala. De ce nu te duci la medicul de familie?

| Zenithf a răspuns:

Da', in afara de tratamentul simptomatic ar trebui sa elimini cauza. Zona zoster este cauzata de virusul herpetic cand imunitatea organismului este foarte slabita datorita stresului, somnului insuficient, datorita unor emotii puternice s. a.
Deci, trebuie sa stai linistit, sa lecturezi ceva sau sa te uiti la filme mai "soft", sa nu ai socuri sau altceva de genu' asta.
Un pic mai multa grija si cu alimentatia, mai multa hrana naturala, pentru a ajuta sistemul imunitar sa se intareasca, inlocuieste si sucurile din comert cu sucuri facute la storcator proaspete, cu ceai sau compot.

| tyana a răspuns:

Tratamentul este complex, durerile sunt extrem de puternice, pentru a nu face complicatii eu te sfatuiesc sa te vada de urgenta un medic, chiar si medicul de familie.
Tratamentul trebuie sa includa in primul rand medicamente pentru atenuarea durerii, apoi antivirale, aplicatii locale cu antibiotic, cortcosteroizi(care implica un anumit regim alimentar cand se administreaza). Mergi la medicul de familie, o sa iti dea o schema de tratament ce trebuie respectata cu strictete.Multa sanatate sa ai!

| dhraqull a răspuns:

Http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=264
Metoda de tratament
Tratamentul este simptomatic si urmareste:
• Calmarea durerilor – sunt recomandate antiinflamatoriile, antialgicele, vitaminele din grupul B;
• Prevenirea suprainfectiilor bacteriene - atingeri cu solutii mentol, antiseptice locale.
Pacientii trebuie tinuti in repaus si izolati pentru primele 7 zile de boala. Se recomanda o dieta hranitoare.
Tratamentul oftalmic al zonei zoster oftalmic este stabilit numai de catre medicul oftalmolog.

| DoodyAlexx a răspuns:

Buna.Am avut si eu zona zoster si mi-a trecut in decurs de o saptamana.Eu m-am dus la medicul de familie care mia prescris un unguent si niste pastile (numai stiu cum se numesc). Sfatul meu este sa faci la fel. Sper sa te faci bine big grin!