Mda, ciudata boala asta a ta! Incearca sa ramai mereu hidratata cu apa nu cu alte lichide! Si ori de cate ori simti acea durere mai apasatoare in piept decat de obicei ia o jumatate de pahar cu apa, iti ameleoreaza putin durerea! Si chiar daca zici ca nu poti face efort fizic, trebuie sa incerci sa faci cat poti pentru efortul fizic iti intareste sitemul imunitar, pune in miscare sangele... si incearca sa stai zi de zi cate 30-40 min. la soare! stiu ca astea par nimicuri dar s-ar putea sa ajute, nu ai nimic de pierdut! Toate cele bune!
Și eu am avut o problemă de la covid. Mi-au trebuit 2 ani sa îmi revină mirosul complet înapoi. Toate le simțeam diferit ca înainte, ca exemplu eu sunt pasionat de ciclism și pe atunci când mai plecam simțeam gazele de la eșapamentul mașinilor parcă era un miros de fecale. La țigări la fel, deși nu sunt fumător, mai treceam pe lângă cineva care fuma și era dezastru pentru mine. Și mai rău când mergeam cu bicicleta prin pădure și în loc sa ma bucur de mirosul naturii, de mirosul brazilor, și etc, eu simțeam diferit ca înainte. Asta printre altele, ca a trebuit sa o iau de la zero cu absolut tot, sa miros produsele, alimentele, etc și sa îmi recapăt, într-un final, mirosul.
Care- si cate vaccinuri anti-covid ai luat?
O cunostinta a avut siptome asemanatoare, nu i s-au gasit nici un diagnostic clar, iar dupa 2 ani a facut de 2 ori cate u sejur de bai termale (cate 10 zile), si 2-3 bai sarate, dupa care simptmele au trecut complet.
Cu banalul "Aspenter" ai încercat? Se poate lua de la farmacie fără rețetă. Câte o tabletă pe zi timp de o săptămână nu are ce sa strice!
Mirosul ți-a revenit complet până la urmă? Eu am avut Covid in 2022 și 2024. După cel din 2022 mi-a revenit mirosul și gustul după jumătate de an. După ăsta din 2024 gustul a revenit dar mirosul aproape deloc.
Da, mirosul a revenit complet, dar a fost nevoie să o iau de la zero. Trebuia să stau cu nasul printre pungi cu detergenți, bidoane de Lenor, lângă oameni care fumau. Chiar dacă eu nu fumez, voiam să simt mirosul țigării ca atare, nu doar ca un miros de gunoi. Am făcut exerciții și cu alimente: usturoi zdrobit, ceapă, prăjeli, diverse mâncăruri gătite – totul ca să „antrenez" nasul.
Îmi amintesc că în 2021 am mers cu bicicleta prin Covasna și am găsit izvoare de apă minerală. Ele erau bogate în fier, miroseau și aveau gust de fier, dar mie mirosul mi se părea de canalizare și a trebuit să arunc apa.
A fost o experiență neplăcută. Am avut COVID o singură dată și nu m-aș fi gândit că timp de doi ani mă voi confrunta cu asta. Gustul a revenit relativ repede, dar mirosul a fost cea mai mare problemă. Din ce am citit, nu există tratament concret – singura metodă reală este să „antrenezi" nasul, să miroși constant până când revine complet.
Probabil și ție ți se va întâmpla, dar poate mai greu. Continua sa faci exerciții de mirosit.