| Gantur a întrebat:

Bună ziua, sunt sofer pe camion și de 3 săptămâni folosesc un umidificator de aer la care nu a mai fost schimbat acel filtru de o luna jumătate, țin sa menționez ca ultima vreme se simțea un miros ciudat atunci când el pulveriza apa acestea fiind spuse în ultimele zile am o stare de ameteala continua, o durere mica de cap o durere suportabila și câteodată senzație de cap gol. Oare sa fie din cauza umidifcatorului, nu am alte simptome decât cele menționate

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrMihailoviciS a răspuns:

Este posibil ca simptomele tale să fie cauzate de utilizarea umidificatorului cu filtrul expirat. Mirosul ciudat pe care l-ai simțit atunci când pulveriza apa ar putea fi un semn că filtrul nu mai funcționează corect și că apa din umidificator s-a contaminat. Inhalarea aerului contaminat poate duce la iritații ale căilor respiratorii și la alte simptome precum cele pe care le-ai descris. Te sfătuiesc să oprești utilizarea umidificatorului și să mergi la un medic de familie sa te asculte putin. Sper ca te-am ajutat! Doamne ajuta!
Dr. Mihailovici V.S

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu-l mai folosi o perioada si vei afla. Nu cred ca este chiar necesar acum. Inca nu este caniculă.

| KovacsB a răspuns:

Pe timpul asta ploios fix umidificator aveai nevoie.

| SuNaM a răspuns:

Pai nu îl mai folosi cateva zile și vezi daca este totul ok. Ideea e că un umidificator folosit într-un mediu deja ud ( și interiorul unui camion este un mediu ud din moment ce dormi acolo ) favorizează bacteriile care se dezvolta majoritar in medii umede și calde și al mucegaiului. De la umidificator in sine nu cred că este, dar este probabil sa fii răcit ( sa fi luat o bacterie). In orice caz, tu respirând in camion deja creezi umiditate. Daca faci mâncare in camion, umiditate. Daca bei cafea în el, umiditate. Așa că mai înțelept ar fi sa folosești ceva care ar usca aerul decât ceva care l-ar umezi. Cel mai bine nu îl mai folosi câteva zile și vezi cum te simți.