| Notahappyday a întrebat:

Bună ziua!

Tatăl meu are probleme cu alcoolul de mai bine de 20 de ani! Intotdeauna i-am spus sa o lase pentru că provoacă situatii din care numai poti sa ieși. Iti micșorează si creierul. Devine violent, nu mai gandeste aproape deloc si cred ca are si o depresie pe care o tipă de ceva timp. Intr-un episod de neintelegere al lui si pe fondul de băutură, am chemat poliția si mi-am dat consimțământul sa il ducă la psihiatru fara acordul lui pentru ca l-am auzit spunând că se sinucide. Imi e teamă că va ieși de acolo cu ganduri de răzbunare sau poate chiar nu va mai ieși. Ma simt ca ultimul om pentru ca mi-am dat acordul să-l ducă. Intrebarea mea este dacă a mai fost cineva pe acolo și au grijă de tine si cati s-au facut bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Cu toate ca multi au in minte acea imagine din anii '90 atunci cand se gandesc la un spital de psihiatrie, lucrurile nu sunt chiar asa.
Sunt de acord, conditiile din spitalele din Romania nu sunt ca cele din spitalele din Belgia sau Suedia, de exemplu, dar sunt mai bune decat cele din trecut.
Acum depinde si de localitatea unde locuiesti. Exista spitale sau sectii unde s-au facut schimbari majore, altele unde nu prea, dar independent de renovari si imbunatatiri, tratamentul in spitalele de psihiatrie, la modul general vorbind, este unul bun.Mancarea este mai mult decat decenta, personalul medical este atent, medicatia necesara exista.

Internarea nevoluntara are mai multi pasi.Persoana in cauza este dusa la psihiatrie, medicul psihiatru de garda in acel moment o va examina si isi va da acordul sau nu pentru internare, in functie de rezultatul evaluarii psihiatrice.De regula, in cazurile in care vorbim de dependenta si violenta, isi va da acordul pentru internare in prima instanta.In 24h, acesta trebuie sa prezinte cazul comisiei de evaluare (3 medici sau 2 medici si un reprezentant al autoritatii civile), ori daca nu este posibil, conducerii spitalului.Comisia va trebui sa intocmeasca un raport in urma evaluarii si sa decida daca pacientul ar trebui sa ramana internat sau nu.In cazul in care da, cazul va fi prezentat in maxim 48h unui judecator care va trebui sa aprobe internarea pe 30 de zile, acestea putand fi prelungite ulterior sau nu, in functie de rapoartele viitoare privind starea psihica a pacientului, prezentate judecatorului in fiecare saptamana (de regula, la 5 zile) sau la cererea acestuia. Fara aprobarea comisiei, doar in baza evaluarii initiale a psihiatrului, pacientul poate ramane internat maxim 24h.Cu acordul comisiei, dar fara aprobarea judecatorului, 3 zile.

Integ ca iti faci griji pentru tatal tau, dar unii oameni au nevoie de tratament psihiatric pentru a-si imbunatati conditia, mai ales cei care au astfel de vicii de o viata.
Cel mai probabil, tatal tau va ramane sub supraveghere o luna, timp in care va primi tratamentul adecvat.Important este sa il continue si ulterior pentru ca aici este unde oamenii o dau in bara.Se intremeaza in spital, incep sa se simta mai bine, dar cand ajung acasa, uita de tratament si o iau de la capat cu viciile.
Este o situatie destul de dificila, dar din pacate, nu poti face altceva decat sa il sprijini si sa incerci sa il ajuti, iar faptul ca ti-ai dat acordul pentru ca el sa fie internat, este cea mai buna decizie.
Numai bine si multa sanatate!

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Adicția alcoolică duce la boală psihică. Se poate recupera, dar dacă iese și bea din nou, e în zadar. O motivație de viață îl poate salva.

| Lukasssz a răspuns:

Eu am avut "ocazia" sa fiu acolo pentru putin timp, in primul rand poate sa ii vindece putin din depresie ( in sensul ca nu mai vrea sa se sinucida) dar depresia in sine nu poate fi vindecata.Cat despre conditiile de acolo... jale...

| 09Daniel20Botezan70Psihologie70Psihiatrie90 a răspuns:

Salut! happy Nu te îngrijora! big grin El trebuia să fie internat, dacă există riscul de sinucidere! big grin Dacă nu era atât de grav, putea consulta un medic psihiatru, la fel cum mergi la un psiholog sau la un psiho-terapeut. happy Eu cred că va fi ok, cu toate că din câte știu eu, spitalele de nebuni, nu sunt condiții prea prielnice și oamenii de acolo sunt nebuni, în primul rând. big grin Dar no, asta e, tu nu ai făcut rău, după ce își va reveni după tratamentul medical și toate celelalte, va putea să-i reia viața de la capăt, happy dar de data asta, într-un mod sănătos și cu o sănătate psihică. Răspuns câștigător? big grin

| 25girl a răspuns:

Bună. Ai luat o decizie corectă, pentru că în acest caz tatăl tău are nevoie de ajutor din partea medicilor. Sper să înțeleagă că ai facut-o pentru binele lui.
Din păcate majoritatea pacienților care suferă de alcoolism recidivează după o perioadă. Atunci o să fie nevoie de noi internări.

Întrebări similare