| hatzul a întrebat:

TPU! Vreau să stiu dacă doare tăierea unei unghii încarnate.Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Unghia incarnata nu se taie, se scoate cu totul, ca sa fii sigur ca dupa ce creste inapoi creste cum trebuie.
Si nu, nu doare deloc, procedura asta e facuta de un medic si totul se intampla sub anestezie locala. Nu ar trebui sa simti nimic.

| hatzul explică (pentru CuriousStuff):

Adică se taie toata unghia? Si cat dureaza sa creasca la loc? Dacă nu doare, e bine. Iti multumesc pentru raspuns!

| CuriousStuff a răspuns (pentru hatzul):

Sa creasca la loc dureaza o luna, o luna si ceva, depinde de care unghie e vorba si cum arata unghiile tale, unii oameni au unghii mai mari, altii mai mici.

| Elelena65 a răspuns (pentru CuriousStuff):

La ce medic trebuie să merg pentru unghia încarnată? Dermatologul o poate scoate?

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu te apuca sa faci asta, se infecteaza si faci septicemie!
Du-te la farmacie si ia de urgenta tinctura de propolis!
Dezinfectezi zona cu apa oxigenata dupa aplici pe unghie tinctura si bandajezi cu ceva curat(bandaj de preferat).
Faci asta in fiecare zi, va creste o crustă pe carnea de langa unghia incarnata o desfaci si pui din nou tinctura pe carne, o sa vezi ca o sa faca mai multe cruste carnea incarnata si o sa se micsoreze carnea daca rupi mereu crustele si la urma o sa vezi ca scapi de unghia incarnata! Stiu ca suna ciudat dar functioneaza!
Crede-ma eu asa am scapat!
Nu are rost sa mergi la doctor o sa te chinuie cu 5 zile de stat in spital si bagandu-ti antibiotice pe branula... dupa ce iti scoate unghia...
O sa te doara cand ti-o scoate desi iti face anestezie.
Eu stiu asta pentru ca prima dara cand am avut unghie incarnata nu stiam de tinctura de propolis care o trateaza si am fost sa imi scoata unghia complet la spital.
A doua oara cand am facut unghie incarnata am aflat de tinctura de propolis si m-a ajutat mi-a tratat unghia incarnata!
Bafta si sper din suflet ca te-am ajutat.

| hatzul explică (pentru anonim_4396):

O sa fac asta, multumesc de sfat, insa daca nu functioneaza o sa merg la doctor! Multumesc de sfat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Taierea nu doare mai deloc. Singura chestie care doare sunt injectiile care iti sunt facute la deget (la mine au fost 3 la un deget) ca sa nu simti nimic cand taie unghia si ce mai face pe acolo. Mie nu mi-a scos unghia chiar daca avea probleme in ambele parti si cred ca e mai bine asa. Din cate am aflat, daca doar iti scoate unghia nu prea rezolvi nimic, o sa creasca la fel. Dupa operatie o sa te doara destul de tare zona... Cam atat. Si alta chestie care mai doare foarte tare este cand iti scoate firele din deget (pe care ti le pune, cred eu, daca a crescut piele peste unghie/in fata ei pe care cred eu ca o sa o taie).