Ciroza are doua tipuri de complicatii: vasculare si parenchimatoase. Cele vasculare sunt ascita (lichid in abdomen, ceea ce a avut bunicul tau), varice esofagiene sau gastrice etc. Cele parenchimatoase sunt de tipul encefalopatiei portale (omul incepe sa tremure, sa nu mai vorbeasca coerent, intarzie sa raspunda la o intrebare simpla, uita lucruri etc). Cred ca la asta te referi prin ciroza lichida si uscata. Din pacate, rata de supravietuire a cirozei etanolice gr 4 este destul de mica, in special datorita complicatiilor-ruperea varicelor esofagiene care provoaca hematemeza importanta (varsaturi cu sange). Nu este un raspuns comod.
Nu stiu unde am citit gr4, sari peste cuvantul acesta.
Nu stiu sa ti spun diferenta dintre lichida si uscata ( probabil uscata inseamna ca ficatul este afectat direct, putrezeste, este devorat de alte celule habar n am). Tu ca un nepot bun ar trebui sa i ascunzi tot ce inseamna alcool. ( nu neg ca nu o sa te bata, injure sau altceva) dar e singura solutie, de bunavoie nu o sa se lase. Mai ales ca tu spui ca e in stare critica. Daca lasa bautura are sanse destul de mari sa scape. Poate prinde si un transplant in curand.
Gândirea noastră ne îmbolnăvește. Prezentul, nu viitorul! Bunicul tău mai are o șansa! Toate bolile ai fost vindecate prin schimbarea gândirii. Bunicul tău are nevoie urgent de o alta schimbare a gândirii și dacă îi e greu să creadă ce a greșit. Deschide-i mintea! Explica-i! Sa lupte pentru viața! Crede-ma că am muncit foarte mult sa scriu doar pentru tine, doua pagini întregi dintr-o carte și sper sa fie de folos.
Ficat- ciroză
Ciroză este o boala inflamatoare a ficatului provocata, între altele, de consumul abuziv de alcool. Se caracterizează prin apariția unor leziuni in ficat. Celulele sunt distruse și înlocuite cu un țesut fibros. În timpul unei ciroze, ficatul poate creste in volum ( hipertrofie) sau de poate micșora (atrofie). Ciroză apare la cineva care se simte forțat de viață, de evenimente sau de anumite situații, care il constrâng sa se avanseze. Deoarece simt împins împotriva voinței mele, mă opun și ma agăț de ideile mele. Simt ranchiuna și agresivitate. Aceasta boala reflecta furia mea, resentimentele față de viață și față de ceea ce mi se intampla. Sunt plin de o agresivitate interioara latetntă și mă culpabilizez frecvent deoarece am convingerea că mi-am "ratat" viața. Îmi petrec timpul învinovățindu-ma și criticând i-o pe ceilalți. Mă înăspresc atât de tare încât nu mai văd lumina de la capătul tunelului. Mi-am pierdut spontaneitatea, îmi interzic și nu îndrăznesc să fac lucrurile care îmi plac, in numele moralei, al regulililor sau pur și simplu al ruitnei, rutina pe care am amplificat-o de-a lungul anilor și care mă ține închis în zona ei de confort. Nesiguranța mea este mare și trăiesc o angoasa. La ce folosește să trăiesc? Merita sa mă zbat pentru viața mea? Nu sunt decât un număr printre multe altele... Unele evenimente din trecut au lăsat urme adânci și rana mea este atât de mare încât nu poate fi deschis fata de iubire, de teama că voi suferi din nou. Mă reprim atât de tare încât am tendința de a evada in alcool.
Viața ar fi putut fi arătat de "roz" și eu o vad atât de neagra... Încrederea mea in mine s-a pulberat și mă las in voia sortii, in pasivitate. Incerc sa mă autodistrug, îmi resping viața sau ceea ce am devenit.
Pentru a mă ajuta sa reiau cu viața, accept | ♥ să trăiesc moment prezent și să văd ceea ce mi se intampla bun "acum". Îmi deschid inima ♥ și îmi concentrez atenția pe fiecare gest, pe fiecare acțiune, aici, și acum, și învăț să fiu cel mai aspru judecător al meu. Fiind mai tolerant fata de mine însumi, voi fi mai tolerant și față de ceilalți și astfel voi avea mai multa armonie și fericire la viața mea. Îmi verific intențiile adevărate, rămân deschid fata de iubire și mă iert in ceea ce sunt. Afirm cine sunt și îmi recapăt libertatea de a fi ceea ce vreau sa fiu. Acționez.Las la moarte acel trecut prea greu și prea nefast pentru mine. Am încredere în mine și accept |♥ să încep o noua viață, plina de libertate și spontaneitate și de iubire.
Ok, ceea ce spui tu despre gandirea pozitiva este adevarat dar sa fim realisti, singurul mod prin care poti controla cat de cat evolutia unei ciroze hepatice etanolice este prin abstinenta de la alcool, dieta si tratament. Desigur ca trebui un pic de zen si voie buna, dar nu te vindeci cu asa ceva. Sper ca ceea ce ai scris in partea a 2-a este teoria ta in viata, si ca reusesti sa te mentii zen in fiecare zi! Pupici.
Nu, asta este scris intr-o carte foarte populara.
Mulțumesc pentru răspunsul tău, dar bunicul meu a murit deja
și scuzați-ma nu i-a scos de 6 ori lichid, ci de 30 (am scris greșit). Oricum îți mulțumesc pentru răspuns!
Mersi mult pentru răspunsul tau, dar din nefericire a murit deja. Abia împlinise 66 de ani...dar toți ne ducem odată și odată.Nu îmi imaginam ca va muri dar s-a întâmplat.O zi buna!
Condoleante! Dumnezeu sa-l odihneasca!
Mulțumesc!
Desigur că are nevoie și de o operație și de câțiva bănuți în plus că să își poată facă ceva.
Hai sa-ti zic un lucru. Si eu am avut in familie pe cineva cu ciroza la peste 70 de ani, femeie, tot cu bautura. A bolit vreo 3-4 ani, timp in care tot a baut si nu prea a stat la pat. Dar, nu ii scotea nimeni lichid din ea. Toata viata a mancat untura pe paine, si a baut, dar a stat la munte, in aer curat fara stress, nu intre semafoare. Ficatul nu prea e compatibil cu alcoolul, mai ales la femei, carora le lipseste o enzima. Mortile celor cu ciroza sunt foarte dureroase.
Nu le lipseste enzima, o au in cantitate mai mica. (alcool dehidrogenaza)
Din pacate nu se mai poare face nimic asa a murit si baiatul meu de 28 ani diferenta ciroza lichida are complicatii grave apa in abdomen varice esofagiene vena portaiar ciroza uscatanu are nicio complicatie.